Politika i gospodarstvo

DOBRE VIJESTI IZ FORNIXA: Potpisan ugovor o zakupu prostora novog pogona, najavljena nova zapošljavanja

Kako smo već prije u par navrata pisali, tvrtka Fornix u Pločama otvara proizvodne pogone u Pločama, a tim povodom su zaposlili prvih 35 djelatnika s područja Ploča i okolice.

Kontaktirali smo odgovorne osobe iz tvrtke Fornix doo i sukladno novonastalim situacijama i radnjama koje su napravili, donosimo par novih vijesti.

Tvrtka Fornix doo je prošli tjedan potpisala ugovor o zakupu prostora sa HŽ CARGOM čime su se u konačnici završili sve formalno pravni preduvjeti za stupanje u posjed prostora proizvodnje te na taj način omogućili početak radova uređenja proizvodnog pogona sukladno standardu tvrtke Fornix i autoindustrije, a sve kako bi što prije mogli početi sa obavljanjem proizvodne djelatnosti na toj lokaciji, sukladno danim obećanjima i prezentaciji održanoj prije nekoliko mjeseci, o čemu smo također pisali.


“Sve aktivnosti su odrađuju prema prvotnim zadanim rokovima i nema kašnjenja bez obzira na činjenicu da je sredina ljeta i vrijeme godišnjih odmora. Djelatnici tvrtke koji su primljeni prije par mjeseci na obuku u Dugom ratu, točnije njih 35 i dalje odrađuju svoj rok za obuku i njihov prelazak na radno mjesto u proizvodni pogon u Pločama se očekuje tijekom rujna” – za Ploče Online su izjavili iz uprave tvrtke, i još su dodali sjajnu vijest za sve one koji su u potrazi za poslom i koji su zainteresirani za rad u ovom segmentu privrede:

“Bez obzira na dosadašnji broj zaposlenih iz Ploča, planiramo i daljnja zapošljavanja, a slijedeći natječaj se može očekivati već ovaj tjedan na stranicama zavoda za zapošljavanje u Pločama. Planirani broj novozaposlenih prema novom natječaju je po 15 radnika cca. u dva navrata. Princip rada će biti kao i do sada, obuka od 3-4 mjeseca obuke na lokaciji u Dugom ratu i onda prelazak na radno mjesto u Ploče” – zaključili su iz uprave.