Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima, tribini se nisu odazvali predstavnici HDZ-a, HSS-a i SDP-a


Hrvatskoj su potrebne promjene, zbog naraslih gospodarskih problema, nezakonitosti u pretvorbi i privatizaciji te rastućeg broja socijalno nesigurnih osoba. Najbolji primjer toga je grad Ploče i njegovo gospodarstvo koje je jednostranački sustav doveo do potpunoga kolapsa. Ocjena je to predstavnika triju stranaka HNS-a, HSLS-a, i LS-a, na javnoj tribini “Pitajte i birajte” održanoj u Pločama, u organizaciji pet njemačkih zaklada s ciljem povećanja interesa građana za politiku. Tribini u Pločama nisu se odazvali predstavnici HDZ-a, HSS-a i SDP-a, premda su po riječima organizatora bili uredno pozvani i potvrdili svoj dolazak.
Izborni “fair play” koji je temelj demokracije društva u posljednje vrijeme narušava upravo vladajuća stranka, rekao je Dragutin Glavočić (HNS): Ovakve svoje tvrdnje obrazložio je pojmovnikom HDZ-a koji, kako je kazao, vrvi neuljudbenim i primitivnim uputama te čudnim shvaćanjima demokracije.
Željko Dragović (HSLS) kritički je govorio o hrvatskim elektroničkim medijima poglavito HTV. Kazao je kako glasači trebaju imati više informacija na raspolaganju kako bi svoje povjerenje dali pravim osobama i strankama. Dragović se ovom prigodom posebno osvrnuo na potrebu ažuriranja biračkih popisa u svim gradovima doline Neretve s obzirom na postojanje velikog broja takozvanih fiktivnih birača koji žive u Hercegovini, a glasaju u Hrvatskoj.
Ako bude izbornog “fair playa”, oporba bi mogla preuzeti vlast i zamijeniti postojeće jednostranačje koje nigdje u svijetu nije donijelo ništa dobroga, drži Ivo Dominiković (LS), naglašavajući kako grad Ploče treba vratiti u prijeratno stanje, uz zalaganje za socijalnu pravdu i demokraciju te odgovornost svakog pojedinca u društvu.
Odgovarajući na upite malobrojnih posjetitelja tribine koji su se uglavnom odnosili na poboljšanje životnog standarda umirovljenika, predstavnici svih triju stranaka istaknuli su kako će se, ako opreuzmu vlast, ponajprije baviti pitanjima boljitka malog čovjeka i njegovih prava u svim sferama svakodnevnog života.

Tekst: Stanislav Soldo / www.slobodnadalmacija.hr

Možda ti se sviđa

RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni
Stari ulaz u Ploce
Politika

NAKON VIŠEGODIŠNJIH PRIPREMA: Uskoro novi ulaz u Ploče

Hrvatska uprava za ceste raspisala je nedavno javni natječaj za odabir najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na projektu izgradnje novog