Politika i gospodarstvo

Održana prezentacija tvrtke koja otvara proizvodni pogon u Pločama

Danas je u Mini art dvorani u Domu sportova Ploče održana prezentacija tvrtke Fornix d.o.o. iz Dugog Rata, koja se nedavno pojavila kao investitor i poslovni subjekt koji ima u planu zaposliti 30 ljudi za rad u proizvodnom pogonu u Pločama, o čemu smo već pisali – LINK.

U prepunoj dvorani, okupljenima se obratio direktor Fornixa, gosp. Goran Sapunar koji je iscrpno, punih sat vremena govorio o počecima firme, razvoju, proizvodima, planovima i budućnosti. Posebno je bilo riječi o uvjetima rada i o onome šta tvrtka Fornix očekuje od budućih zaposlenika.
Ono što je sigurno razveselilo prisutne je činjenica da će već kroz dan dva biti određeno tko će od prijavljenih dobiti priliku za zaposlenje, a već idući tjedan bi se potpisivali prvi ugovori o radu.
Kako smo već spominjali, prva 2-3 mjeseca bi trajala obuka u Dugom Ratu, dok se ne steknu uvjeti za početak rada pogona u Pločama. Cijelo vrijeme bi zaposlenici bili u punom radnom odnosu.

“Ozbiljna smo i brzorastuća kompanija, sa realnim planovima koji su vezani za Ploče i dolinu Neretve. Koliko smo bili u pravu, odabirući baš ovu lokaciju našeg budućeg proizvodnog pogona pokazuje i ovoliki interes vas prisutnih. Neću pretjerati ako već sad najavim da ćemo u Pločama utrostručit broj zaposlenika ako sve bude išlo po planu. Sve naše ugovorne obveze prema partnerima su dugoročne i nema bojazni za prestankom proizvodnje. Na vama je da se pokažete da smo donijeli ispravnu odluku izabirući baš vas” između ostalog je rekao Goran Sapunar koji se na početku zahvalio svima na interesu i dolasku kao i Gradu Pločama, Gradonačelniku i zamjenicima koji su im omogućili ovo predstavljanje i prezentaciju.