Politika i gospodarstvo

FORNIX DOO: Nakon 35 zaposlenih koji su na obuci, planiramo daljnja zapošljavanja

Sukladno objavljenom natječaju u HZZ-u Ploče i nakon održane prezentacije, tvrtka Fornix d.o.o. je po obećanju primila u radni odnos čak 35 djelatnika koji trenutno prolaze obuku za poslove u autoindustriji na radno mjesto operatera autokontrolora, a koje će obavljati i u Pločama nakon potrebne adaptacije i uređenja proizvodnog pogona.

– Primarni je cilj Grada Ploča zadržati mlade osobe na području grada te smo u skladu s tim poduzeli sve potrebne korake kako bi investitor Fornix d.o.o. što prije mogao realizirati planirani projekt u Pločama – izjavio je za Ploče Online zamjenik gradonačelnika, Ivan Marević.

Prema informacijama koje imamo, formalno – pravni preduvjeti koje tvrtka Fornix d.o.o. treba zadovoljiti  kako bi se otvorio proizvodni pogon u Pločama su u završnoj fazi, a očekivani početak rada pogona je u rujnu 2018 god. Trenutni plan tvrtke je nakon uređenja i otvorenja pogona, da 35 radnika/ca koji trenutno prolaze obuku prijeđu na radna mjestu u Pločama i dugoročno nastave sa radom za koji su se obučili.


Također, prema novim saznanjima planiraju se i daljnja zapošljavanja na istim radnim mjestima, za što bi se natječaj mogao očekivati već početkom srpnja.