Politika i gospodarstvo

Mišo Krstičević na prozivke Vejića: Odakle moralnog prostora nakon 8 godina nepotizma od strane Vejića?

Na jučerašnjoj sjednici Gradskoj vijeća, gradski vijećnik Krešimir Vejić (HDZ) imao je pitanje za gradonačelnika Krstičevića, a koje se odnosi na imenovanje magistra prometa Joška Štrbića na funkciju direktora Autobusnog kolodvora doo Ploče.Gradonačelnik Krstičević – LINK

Donosimo odgovor Krstičevića sa iste sjednice:

“Opet imamo ponavljanje nekih stvari i gospodine Vejiću, ne znam kako vi, obzirom na svoju ulogu u zadnjih 8 godina, imate moralnih prostora za takvo pitanje. Bili ste 8 godina Skupština društva, pa ste o svemu vodili brigu tako i o onome što čini temeljne akte te ustanove pa i o tome kako izgleda Odluka o osnivanju i Pravilnik o radu te iste ustanove koji su bili u jednom potpunom diskoraku. Što se tiče moje odluke, ono što je evidentno je to da tu nije prekršen pravni način funkcioniranja Skupštine i same ustanove, ne postoji akt koji definira način na koji treba biti biran novi direktor. Što se tiče tih ‘ad hominem’ vaših navoda prema gosp. Štrbiću da je on moj prijatelj, od toga ne bježim, iz tog razloga sam uvjeren u njegove kvalitete. Između ostalog, to je gospodin koji je magistar prometa, valjda je to neka struka koja bi po vašem shvaćanju trebala biti adekvatna za obnašanje ove dužnosti. Stojim iza svoje odluke, jer je gosp Štrbić svojom edukacijom i svojim sposobnostima, u koje sam osobno uvjeren, zaslužio to mjesto.


Gospodine Vejiću, vi ste posebno preko nekih drugih institucija zaposlili svoju rodbinu i tako pokazivali puno nepotističkih stvari, na koje kod mene nećete naići, ali to je vaš problem. Vi ste zadnja osoba koje se treba pozivati na moralnost i transparentnost. Ako ste moralni i transparentni, napravite jedan popis gdje vam je zaposlena rodbina, šta su vam obnašali bliži subjekti unutar iste rodbine i šta danas rade. Kako su zaposleni i gdje su zaposleni, pa onda možemo o ovim stvarima razgovarati. Što se tiče gospodina Štrbića, odgovornost za njegov rad, osim njega samog, ima Skupština, odnosno ja i iza toga stojim maksimalno.”