Politika

Vejiću titula magistra prometa nije dovoljna za dužnost direktora Autobusnog kolodvora?

Na jučerašnjoj sjednici Gradskoj vijeća održanoj u Pučkom otvorenom učilištu u 8:00 sati zaiskrilo je odmah na početku, za vrijeme aktualnog sata (vijećničkih pitanja). Bivši gradonačelnik Krešimir Vejić imao je pitanje za gradonačelnika Krstičevića, a koje se odnosi na imenovanje magistra prometa Joška Štrbića na funkciju direktora Autobusnog kolodvora doo Ploče.

Podsjetimo, na temelju članka 18. Odluke o osnivanju Trgovačkog društva za upravljanje, gospodarenje i poslovanje autobusnim kolodvorom u Pločama, gradonačelnik Grada Ploča u funkciji Skupštine trgovačkog društva “Autobusni kolodvor Ploče d.o.o.” na prvoj sjednici Skupštine održanoj 29. svibnja 2018. godine , donio je Odluku o imenovanju novog direktora Autobusnog kolodvora Ploče.

“U ime kluba vijećnika HDZ-a, imam pitanje za Gradonačelnika. U svojim istupima, u vijeću, javnim nastupima i putem medija, Gradonačelnik često ističe transparentnost dok se u praksi događa nešto sasvim drugo. Naime u gradskoj upravi kao i u trgovačkim društvima i javnim ustanovama u vlasništvu grada zaposleno je niz ljudi bez javnog natječaja koja je jedna loša praksa koja se nikad prije nije pojavljivala. Najnoviji slučaj je izbor direktora na Autobusnom kolodvoru, gdje je izabran direktor bez ikakvog natječaja te se postavlja pitanje legalnosti takve procedure, a da ne govorim koliko je to transparentno i moralno. Bivši direktor Autobusnog kolodvora je za svoj rad dobio samo pohvale na Gradskom vijeću, čak i od vijećnika koji u ovom sazivu predstavljaju poziciju. Meni je izuzetno drago kad je netko društveno angažiran kao što navodi novi direktor, gosp. Joško Štrbić, na našem lokalnom portalu, da je trkač, veslač i tako dalje, međutim smatra li Gradonačelnik da je to važno za mjesto direktora, a ne rezultati i iskustvo u dosadašnjem radu i koliko je uopće ispravno to da je jedina referenca novog direktora da je osobni prijatelj gradonačelnika Krstičevića?” – glasilo je pitanje vijećnika Vejića.


 

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni