Politika i gospodarstvo

Dokaza nema, tužbe ima: Zbog uvrede i klevete gradonačelnik Krstičević će tužiti vijećnika Kušurina

Nakon što smo na našem portalu objavili Objašnjenje pročelnika JUO Ploče o poništenju natječaja za komunalnog redara, u komentarima ispod teksta na facebook stranicama ploce.com.hr-a sinoć je vijećnik Ivan Kušurin dao svoj osvrt na to objašnjenje u kojem tvrdi da je pločanski Gradonačelnik obećao posao komunalnog redara osobi bliskoj SDP-u, tj. da je natječaj namješten:

Gospodina Kušurina smo zamolili za komentar i da nam pojasni navode koje je iznio na našem portalu i ako eventualno ima neke dokaze da ih predoči. Nije bio raspoložen za razgovor, samo je potvrdio da stoji iza tvrdnje da Mišo Krstičević namješta natječaj za politički podobne osobe iz svoje stranke ali da nam dokaze trenutno ne može dostaviti.


Kontaktirali smo i gradonačelnika Mišu Krstičevića koji je ostao neugodno iznenađen istupom gradskog vijećnika Kušurina i najavio nam da će dotičnog tužiti za kazneno djelo klevete i uvrede:

– Protiv gospodina Kušurina ću podnijeti prijavu za djelo klevete i uvrede zbog niza iznesenih neistina i uvreda na moj račun u komentaru na stranicama vašeg portala. Smatram da se je ovo vrlo ružan način komunikacije i vrlo neprimjeren za jednog vijećnika Grada Ploča. Vijećnik Kušurin mora biti svjestan da iznošenje neistina i uvreda nosi i svoje posljedice pogotovu ako obnaša tako časnu dužnost kakva je dužnost gradskog vijećnika Grada Ploča.

Molio bih i sve ostale političke čimbenike da se suzdrže teških riječi i iznošenja neistina i kuloarskih priča i pričica. Mjesecima ja i moj tim radimo da bi stanje u Gradu doveli u red, ne trebaju nam politikanska podmetanja koja osim skupljanja jeftinih političkih poena ne vode nigdje.

Neistinama i uvredama jednom treba stati u kraj! – izjavio je naš portal gradonačelnik Krstičević.

Prema Kaznenom zakonu RH i usvojenim izmjenama Kaznenog zakona koje su se počele primjenjivati s prvim danom 2013. godine, uvreda, sramoćenje i kleveta na računalnim sustavima ili mrežama postali su kazneno djelo zbog kojeg možete biti kažnjeni s maksimalno 360 dnevnih iznosa.