Sport

ŽUTI POTOPLJENI NA LAPADU: Gusari praznih ruku iz Dubrovnika

Župa dubrovačka nadigrala je i zasluženo slavila protiv žutih iz Komina. Konačnih 3:0 za momčad iz Čibače pokazuje da su domaćini bili bolji suparnik, a Gusari će bodove morati tražiti protiv nekog drugog protivnika.

Susret se igrao na dubrovačkom Lapadu jer se obnavlja igralište Župe, međutim i taj neutralni teren nije pomogao momcima s Pržine. Domaćini su ranim vodstvom usmjerili tijek zbivanja na travnjaku, do 14.minute dva puta su matirali Benića. Za 1:0 pogodio je kapetan Kajba u 10.minuti, da bi četiri minute kasnije Šimunović donio 2:0 i miran nastavak Župi. Konačni 3:0 vidjeli smo u 52.minuti strijelac iskusni Vasilj, tri gola za tri boda.

Ovom pobjedom momčad trenera Josipa Papića ostaje u borbi za naslov prvaka, oni su to i najavili, a ta borba očito će biti zanimljiva i uzbudljiva u trokutu Metković – Croatia – Župa dubrovačka.


Gusarima nema druge nego zbiti redove i krenuti u podebljanje bodovnog salda, mislima moraju biti usmjereni prema prvom sljedećem susretu, a to je neugodni Jadran Smokvica, na Pržini.

REZULTATI 14.KOLA 1 ŽNL DN: Maestral – Slaven 1:2, Konavljanin – Metković 0:2, Žrnovo – Hajduk 1932 3:1, Jadran Smokvica – Orebić 3:2, Župa dubrovačka – Gusar 3:0, Sokol – Croatia 2:4. (jv)