Sport

U županijskom derbiju Jadran LP upisao tri boda protiv GOŠK Dubrovnik 1919

 

U prvoj ovogodišnjoj prvenstvenoj utakmici, po lijepom sunčanom i prohladnom vremenu idealnom za igru, pred 300 gledatelja, u županijskom derbiju, Jadran LP jednim, ali tri boda vrijednim pogotkom, pobijedio je momčad GOŠK Dubrovnik 1919.

Utakmica je počela ispitivanjem snaga i već u 3. minuti bilježimo prvu priliku domaćih, kada je iskosa sa 16 metara Nino Maleta šutirao pravo u vratara. Poslije toga redale su se prilike domaćih u 19., 21. minuti M. Šutalo, u 24. i 26. Romić te Maleta u 40., ali bez promjene rezultata. Prednost domaćinu u 42. minuti donio je Mihovil Šutalo, kada je matirao danas raspoloženog i najboljeg pojedinca u gostujućoj momčadi, vratara Dalibora Kristića, a na radost gledatelja. Već u sljedećoj minuti Nino Maleta imao je priliku da s dva metra savlada Kristića i riješi utakmicu, ali promašio je cijeli gol. Imali su i gosti svojih poluprilika, posebno u 24. Lipotić, 30. Veraja te u 33. Caput, ali njihovi udarci su prošli pored vrata domaćeg vratara.


U drugom poluvremenu nastavilo se s dominacijom domaćih igrača, koji su promašili seriju prilika i neizvjesnost utakmice je potrajala do samog kraja susreta, jer su povremenim izletima gostujući igrači, uz brojne poluprilike, pokušali doći do pogotka i poravnanja rezultata, ali je ostao nepromjenjen.

PLOČE: Gradski stadion Jadranovo. Gledatelja 300. Sudac: Zvonimir Sinovčić (Novigrad). Pomoćnici: I. Čaćić i D. Knez.

STRIJELAC: Mihovil Šutalo (42)

JADRAN LP: B. Šutalo, Turudić, Barbir, Krstičević, Raič, Primorac, Musulin (od 74. Kraljević), Maleta (od 60. Kalfić), Nikolac (od 90. Dropulić), Romić, M. Šutalo. Trener: Goran Proleta

GOŠK-Dubrovnik 1919: Kristić, Čeko, Žila, Torbarina, Ivanišević, Lipotić (od 77. Smrdelj), Nikolić (od 58. Matić), Caput, Veraja, Glavinić, Zovko (od 46. Skaramuca). Trener: Vilko Herceg.

IGRAČ UTAKMICE: Mihovil Šutalo

Pripremio: Sana