Sport

Županijski kup je opet obavezan za sve, Jadran LP sve utakmice mora igrati u gostima!

Izvršni odbor je donio odluku, te s njom upoznao članove Skupštine Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog: Županijski kup od iduće sezone je (opet) obavezan za sve klubove. Promjene su u propozicijama natjecanja – u završnicu neće ići samo pobjednik centra (imamo četiri), kao što je to bio slučaj do danas (i danas), već po dva najbolja (te ćemo imat sad i četvrtfinala). Dakle, što do danas nismo mogli gledati, dva kluba iz istog centra u velikom finalu, sad će biti moguće.

Što je još novost? Ako su klubovi iz dva različita ranga natjecanja, domaćin je onaj iz nižeg. Jedino se domaćinstvo određuje ždrijebom ako su suparnici klubovi iz istog ranga. Dakle, ako bi to preveli na aktualnu situaciju, Jadran Luka Ploče, koji je najuspješniji klub iz naše županije, jedini u trećem razredu (nažalost, nemamo prvoligaša, a ni drugoligaša, kamo sreće da imamo), ne može biti domaćin kup utakmice Županijskog kupa.

Šteta, komentirali su niželigaši, što to pravilo nije na snazi već ove sezone jer je ždrijeb polufinala ovogodišnjeg Županijskog kupa bio za njih nesretan (nemilosrdan). Podsjetnik, prošli petak ‘kuglice’ su im okrenule ‘leđa’, te je Žrnovo, član Prve županijske lige (peti rang), gost Jadran Luka Ploče, a županijski drugoligaš (šesti, najniži rang) Faraon iz Trpnja za finale igra na lapadskom travnjaku protiv GOŠK Dubrovnik 1919., člana četvrtog razreda.


To da je domaćin klub iz nižeg ranga do danas je vrijedilo samo za finale Županijskog kupa, te je, što se tiče ove godine, kad se budu znali rezultati polufinala, neće trebat radit ždrijeb – znat će se domaćin finala. Jedno je sigurno, Pločani nikako ne mogu bit domaćini…

 

Tekst: Tonči Vlašić / Dubrovački vjesnik
Ilustracija: Ploče Online

 

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci