Sport

ŽRK DALMATINKA: Umag je zadnje duže putovanje

Još malo i gotova je sezona 2018/19 u konkurenciji rukometnih prvoligašica. Nakon tjedna odmora i upisanih bodova bez borbe pred Dalmatinkom su tri završna ovosezonska nastupa. Dva puta će u goste, ove subote odradit će zadnje duže putovanje, u Umag će kod istoimenog domaćina. Potom im slijedi domaći opraštaj od sezone protiv Murvice i na kraju dalmatinski derbi u Splitu. Sve tri ekipe trenutno su na tablici ispod Dalmatinke.

U prvom dijelu prvenstva, 18.studenog, Dalmatinka je na svom parketu slavila protiv Umaga rezultatom 28:25. Bila je to važna pobjeda za Pločanke, većim dijelom izjednačeno nadmetanje a vrijedi se sjetiti kako su gošće iz Umaga, zbog nesporazuma oko prijave boje dresova, susret odigrale u svijetlo plavim majicama Dalmatinke. Naravno, posuđenih za tu prigodu. Renata Kežić Vladimir predvodila je domaće strijelce s 12 pogodaka, Nataša Miočinović gošće s 8.

Kakav rasplet i priču možemo sada očekivati. Dalmatinka je znatno oslabljena. Već neko vrijeme nema Marije Radoš, iz poznatih razloga zadnja dva kola u rosteru nema Renate Vladimir a za Umag trener Ivan Jerković ne može računati na Andreu Klarić i Mateu Krilić zbog obveza na fakultetu. Bodovi su neophodniji Umagu, trenutno na 10.mjestu s 11 bodova, međutim po rasporedu u puno boljem su položaju od Murvice i Osijeka, između kojih se traži jedan putnik u niži rang.


– Naš sastav je takav kakav je ali idemo pokušati odigrati najbolje što možemo u ovom trenutku – poruka je trenera Jerkovića.

RASPORED 23.KOLA 1 HRL (Ž): ZAGREB Lokomotiva – Zamet 10:0 bb, ZAGREB Trešnjevka – Podravka Vegeta, ČAKOVEC Zrinski – Sesvete Agroproteinka, SPLIT Split 2010 – Bjelovar, CRIKVENICA Murvica – Koka, UMAG Umag – Dalmatinka, Osijek slobodan.

Tekst i foto: Jurica Vukojević