Sport

ZNAČAJNA POBJEDA PLOČANKI: Dalmatinka-Zrinski 20:17 (11:7)

Povratak u prvoligašku konkurenciju rukometašice Dalmatinke obilježile su značajnom i potpunom zasluženom pobjedom. Pobjeda je vrijedna iz više razloga, prije svega iz psihološkog kuta gledanja, a u svakom slučaju bilo koje natjecanje lijepo je otvoriti pobjedom. Posebno prvoligaško i posebno kad se vraćaš u tu konkurenciju, a na suprotnoj strani ti je, barem na papiru, favorizirani sastav.

Naše djevojke od početka su diktirale zbivanja na parketu, kod obje ekipe osjetila se nervoza valjda zbog samog početka nove sezone. Učenice trenera Ivana Jerkovića znatno bolje su odigrale prvi dio susreta, izuzimajući samu završnicu istog, a najveća prednost u dva navrata iznosila je +6 (9:3, 11:5). Međutim, u samoj završnici prvog dijela stigao je prazan hod kod domaćina, što gošće iz Čakovca koriste te do odlaska na odmor smanjuju na, za njih, prihvatljivih -4 (11:7). Dobru završnicu prvog igračice trenera Gorana Mrđena nastavljaju i u drugom te u 44. minuti stižu na minimalni zaostatak od jednog pogotka, 13:12. Iako su se domaći navijači pribojavali da će doći do potpunog preokreta Pločanke su povezale redove, zaigrale čvršće i konkretnije te u 51. minuti stigle do 16:13. Tu prednost uspjele su i pored nepotrebne brzopletosti, zadržati do kraja što je označilo početak velikog slavlja s najvjernijim navijačima. Kad smo kod navijača ipak smo očekivali znatno veći broj, ali nazočnima pohvale za podršku kada je bilo najpotrebnije.

Najefikasnije u domaćim redovima s po 6 pogodaka povratnica Renata Kežić i prinova Anđela Zelić. Zelić je inače postigla prvi pogodak na susretu, ujedno to je njen prvi na službenim susretima za Dalmatinku. Značajna dva pogotka u završnici postigla je s lijevog krila Anamarija Nikolac, a Vlatka Jelčić skupila je 13 obrana. Gošće su u napadu nosile Ana Maria Gavrić (5) i Ena Car (6), a odlična je na vratima bila Marta Kozjak (12 obrana).


Sljedeće, 2. kolo 1. HRL (ž) na rasporedu je u srijedu 19. rujna, a Dalmatinka gostuje u Zagrebu kod Trešnjevke. Nakon toga slijedi prvenstvena stanka do 6. listopada.

DALMATINKA – ZRINSKI 20:17 (11:7)
Dom sportova. Gledatelja 150. Suci: Ante Pavić i Mate Torbarina (oba Zadar). Nadzornik:: Tonći Vuković (Jesenice).

DALMATINKA: Jelčić (13), Marinović; Arar, Cvijanović, Jarak 2, Kežić 6 (1), Zelić 6((1), Barbir 1, M. Žderić 1, Radoš 1, Oršulić, Krilić, I. Žderić, Nikolac 2, Klarić 1. TRENER: Ivan Jerković
ZRINSKI: Kozjak (11+1), Žvorc (2+1), Markulinčić, Polak, Gavrić 5 (1), Pajić 2, Androić 2, Resman, Car 6(1), Šestak 2, Blagus, Radek. TRENER: Goran Mrđen

SEDMERCI: Dalmatinka 2-5, Zrinski 2-3. ISKLJUČENJA: Dalmatinka 6 min (Arar 2+2, Radoš 2), Zrinski 12 min (Pajić 2+2, Šestak 2+2, Gavrić 2, Car 2).

IGRAČICA UTAKMICE: Renata Kežić

 

Tekst i fotografije: Jurica Vukojević