Sport

ZLATO I REKORD ZA KOMINSKE GUSARICE

Lađarice iz Komina pobjednice su 6.izdanja maratona lađa u ženskoj konkurenciji. Gusarice su slavile s rekordnim vremenom od 56 minuta i 26 sekundi, popravile su najbolje vrijeme za čak 6 minuta.

Na startu ispod Lučkog mosta u Metkoviću krenulo je nizvodno u 10 km udaljedni Opuzen 8 posada lađarica. Prema prognozama od početka se vodila borba za vodeću poziciju između Kominki i Bjelovarčanki, one su se odvojile od ostatka sudionica a u zanimljivom nadmetanju više umijeća pokazale su Gusarice te u završnici pobjegle prvim pratiteljicama za nekih 50-ak metara. Bronca je otišla u ruke Metkovki.

Kominke su bile i pobjednice prvog ženskog maratona, nekoliko godina pauzirale i sada se vratile trijumfalno. U pobjedničkom sastavu redom su to supruge trofejnih kominskih lađara uz potporu nekoliko djevojaka sportašica. Najtrofejniji neretvanski lađar Hrvoje Medak kao trener je predvodio ekipu iz Komina u kojoj su bile njegova supruga Marija i kći Petra.


Pobjednički sastav: Josipa Oršulić, Iva Vlahović, Danita Burić, Renata Vujević, Petra Medak, Marija Medak, Milena Dugandžić, Marija Medak 2, Matea Medak (kapetanica), Meri Ćopo, Gabrijela Čupić, Antica Vlahović i Nensi Žderić.

KONAČNI REDOSLIJED: 1. Gusarice Komin 56:26, 2. Sparte Bjelovar 56:56, 3. Metkovke 57:31, 4. Sisak 58:19, 5. Salašari Somborski 58:38, 6. Škrapa Momići 58:43, 7. Vidonje 58:47, 8. Opuzen 1:04:26.

Jurica Vukojević

Naslovna foto: facebook