Sport

Žderić: “Dobro sam proučila Šveđanke, ali trebat ću pomoć obrane”

marta žderic by ivana strahija / hrsport.net

Hrvatske rukometašice upisat će prvi nastup na ovogodišnjem Europskom prvenstvu danas u Varaždinu protiv Švedske. Vratarka Marta Žderić svjesna je da je prva utakmica najteža, no očekuje pobjedu…


Hrvatska poznaje Švedsku i s te strane ne bi trebalo biti nekih iznenađenja. Kroz povijest su se susretale, neke igračice susreću se i u klupskim natjecanjima te znaju otkuda prijeti najveća opasnost.

“To je prva utakmica i ujedno najteža već kao takva. Protiv Švedske sam branila tri puta, znam otkuda prijeti najveća opasnost. Vrlo su jake s vanjskih pozicija i ne nedostaje im dobrih šutera. U klubu nisam previše igrača protiv njih, međutim dobro sam proučila snimke i znam što mogu očekivati. Bit će mi potrebna velika pomoć obrane”, tvrdi za Večernji list Marta Žderić.

Hrvatska reprezentativka imala je problema s ozljedom uoči okupljanja, a ujedno je dobila i pomoć u psihologu s kojim radi.

“Dva puta sam u kratko vrijeme imala istegnuće ligamenata, međutim dobra bandaža u svemu pomaže. Puno mi pomaže i rad s psihologom, sretna sam što je s nama, širi dobro raspoloženje i puno nam pomaže.”

Hrvatska i Švedska igraju večeras od 20 sati i 15 minuta.

 

Tekst: Mihaela Bradovski
Foto: Ivana Strahija
www.hrsport.net

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci