Sport

Završio je 7. Međunarodni turnir Ploče 2023.

Tri dana na Jadranovu bilo je živo i zanimljivo, 53 momčadi mlađih uzrasta, u uzrastima U-8, U-9 i U-11 natjecalo se na sedmom izdanju Međunarodnog turnira u povodu Dana Grada Ploča. Uspješni organizatori iz pločanskog ligaša Jadran LP na kraju su nagradili najuspješnije momčadi i pojedince.

U uzrastu U-8 u borbu za odličja je krenulo 18 momčadi, a nakon razigravanja po skupinama u završnicu su se plasirale momčadi Hajduka, Jadrana Kaštel Sućurac, Jadrana LP i DNK Talent Split. Uvjerljivi su bili u ovoj konkurenciji mali dječaci iz Hajduka, koji su u svojim redovima imali najboljeg igrača Ivana Selaka i najuspješnijeg strijelca Vitu Kandiju. Najbolji vratar je bio Damir Rajčić (Jadran KS).

Domaći dječaci uzrasta U-9 pobijedili su u svom uzrastu, uvjerljivi su bili u finalu protiv susjeda iz Metkovića, a njihovi članovi Josip Nikolac i Rafael Dropulić proglašeni su najboljim igračem, odnosno vratarom. Najučinkovitiji strijelac bio je Filip Elez iz Jadrana KS. U ovoj kategoriji nastupilo je 16 momčadi.


Pobjednički pehar u najstarijoj skupini, U-11, otišao je u Dubrovnik, mali Dubrovčani iz ŠN DU Talent bili su umješniji od malih jadranaša u ruletu penala nakon izjednačenih 1:1 u regularnom vremenu. Ovaj uzrast je imao najviše sudionika, 19. Marin Maslać iz pobjedničke momčadi najbolji je igrač, Jakov Dropulić (Jadran LP) je naj vratar, a Ante Matković (Croatia Zmijavci) prvi je strijelac.

Brojni gledatelji, prije svega roditelji, mogli su uživati u igrama malih nogometaša, ima tu dosta talenta i sigurno je da će se za neke od ovih dječaka čuti u budućnosti. Domaćini mogu biti zadovoljni učinkom svojih malih nogometaša, imaju po jedno zlato (U-9), srebro (U-11) i broncu (U-8), a za novo izdanje ovog natjecanja s pripremama kreću odmah. Želja je sve podići na još viši nivo.

REZULTATI ZAVRŠNOG DANA: U-8 za 3.mjesto Jadran LP – DNK Talent ST 2:0, finale Hajduk – JADRAN (KS) 5:0; U-9 za 3.mjesto Croatia (Z) – Jadran (KS) 2:1, finale Jadran LP – ONK Metković 4:0; U-11 za 3.mjesto Croatia (Z) – Neretva 0:0 (1:2), finale Jadran LP – ŠN DU Talent 1;1 (2:3).

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci