Sport

Završen 17. vaterpolo CRO CUP Gradac 2018. za kadete – Slavili Gračani

Četverodnevni 17. Vaterpolo Cro Cup Gradac 2018. za kadete (igrači rođeni 2004. godine i mlađi, uz mogućnost nastupa četvorice igrača 2002/2003.), okupio je 5 klubova iz Hrvatske, Slovačke te po prvi put i iz Poljske. Igralo se prvo po liga bod sustavu u pet odigrana kola (svatko sa svakim). Više od 2.000 gledatelja pratilo je 10 odigranih utakmica“Soline“ na mjesnom plivalištu, nagrađujući aktere iz svih ekipa, pljeskom i ovacijama, a posebno efektne akcije, brojne pogotke, ali i sjajne obrane vratara.


Najviše su pokazali mladi igrači VK Gradac, predvođeni iskusnim i maksimalno motiviranim kapetanom ekipe Lovrom Vežom, koji su zabilježili sve četiri pobjede, a posebno odličnu igru prikazali su u završnom oglednom susretu protiv plivački dobre i borbene slovačke ekipe KPŠ Nereus, koja im je apsolutno donijela zasluženo slavlje i osvajanje pobjedničkog pehara i zlatnih medalja. Bratislavskoj Slaviji UK pripalo je prema prikazanoj igri zasluženo drugo mjesto, dok je nadarena slovačka ekipa iz Žiline predvođena mladim i ambicioznim trenerom Martinom Nedelkom juniorom došla do trećeg mjesta i brončanih medalja.

Ugodno su svojim korektnim igrama i ponašanjem na plivalištu i van njega iznenadile ekipe koje po prvi put su nastupile u Gradcu, a to je slovačka ekipa Pirana Sport Club iz grada Topolčany, te poljska ekipa LSTW iz grada Lodza. Uzorni organizator bilo je ŠD „Gradac“, a turnir se odigrao uz pokroviteljstvo Općine Gradac, TZO Gradac, uz glavnog sponzora španjolsku tvrtku „Turbo“. Sve utakmice uspješno su i korektno odsudili: Milan Brišš (Slovačka) i Neven Špoljarić (Hrvatska).

Svih pet ekipa po izborenom plasmanu primilo je pehare u trajno vlasništvo, koje im je podijelila donačelnica Općine Gradac Anita Šutić. Pehare su primili i brojni najbolji pojedinci, kao i Trofej za Fair play. Trima prvoplasiranim ekipama pripale su i medalje zlatnog, srebrnog i brončanog sjaja, a podijelila ih je u ime OO turnira mlada gračka igračica Anđela Sinković.

REZULTATI:
1. kolo: Slavia UK (Bratislava) – KPŠ Nereus 12:9, Gradac – Pirana SC (Topolčany) 9:2, slobodan LSTW Lodz.,
2.kolo: Gradac – LSTW Lodz 9:6, KPŠ Nereus – Pirana SC 11:1, slobodna Slavia UK,
3.kolo: Pirana SC- LSTW Lodz 9:9 (3:2- 5m), Gradac – Slavia UK 8:7, slobodan KPŠ Nereus,
4. kolo: LSTW Lodz- KPŠ Nereus 6:11, Slavia UK – Pirana SC 12:2, slobodan Gradac, 5.kolo: LSTW Lodz – Slavia UK 8:11, Gradac – KPŠ Nereus 7:4.

Konačni poredak: Gradac 12 bodova, Slavia UK 9, KPŠ Nereus 6, Pirana SC i LSTW Lodz po 1 bod.

Za najboljeg igrača proglašen je Lovre Veža, najbolji vratar je Ivan Milošević (obojica Gradac), dok je najbolji strijelac bio Dominik Gabrolewski (LSTW Lodz) sa 17 pogodaka).
Za najatraktivnije igračice proglašene su Anđela Sinković (Gradac) i Aleksandra Čebova (Pirana SC), dok su najatraktivniji igrači bili Kajtor Ryan (Slavia UK) i Alex Drončovsky (KPŠ Nereus).
Najmlađi igrač bio je Timo Kemencei (Slavia UK), a najmlađa igračica Tamara Dubna (Pirana SC), najbolji trener bio je Neven Špoljarić (Gradac), dok je Trofej za Fair play pripao poljskoj ekipi LSTW Lodz.

Dosadašnji pobjednici:
2002.i 2017. – Korenat (Dugi Rat),
2003. – Omiš,
2004., 2010., 2014. i 2016. Galeb MR,
2005., 2008., 2009., 2012. i 2013. – Gradac,
2006. – Astra Arad (Rumunjska),
2007. – ŠKP Košice (Slovačka),
2011. – SG Neukolln (Berlin-Njemačka).

VK GRADAC: Ivan i Matej Milošević, Lovre Veža, Anđela Sinković, Mate Šakić, Toni Radić, Nikola Peko, Mario i Thomas Andrijašević, Mate i Lorna Jelačić, Tina Sesar, Noa Kuran, Marta Lorentini, Branko Marević, Mak Eterović,Mateo Govanini, Nikola Tešević, Trener: Neven Špoljarić.

 

Tekst i fotografije: Darko Šutić

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci