Sport

ZAPIS S MALAČKE Za volanom ekipa iz Ploča, s Pelješca, iz Dubrovnika, Župe…

Sjajna auto predstava na Kozjaku, u Radošićima, u zaleđu Kaštela, ‘priko brda’, u općini Lečevica. Nikad prije viđena na stazi na kojoj se utrke voze od 1998. godine. Talijan Simone Faggioli, najuspješniji vozač u povijesti Europskog prvenstva na brdskim stazama sa čak jedanaest naslova najboljeg, popravio je rekord 4100 metara duge staze na Kozjaku za gotovo 15 sekundi. Stari rekord Crnogorca Miloša Asanovića – 2:07,700 – otišao je u povijest već na subotnjim službenim treninzima.


Faggioli je prije tri tjedna oborio i rekord Skradina, ali tamo nije osvojio 14. Nagradu grada Skradina, već je ‘lovorov vijenac’ bio na glavi Christiana Merlija, dvostrukog europskog prvaka, kojem sad na Kozjaku Faggioli nije dozvolio novo slavlje, već je uzeo i krunu ukupnog pobjednika 23. Nagrade Malačka Sveti Dujam, koja je okupila najjaču ekipu u povijesti trke. Razlog se zna – Europsko prvenstvo na brdu 2020. je otkazano, te su najbolji europski vozači odlučili voziti utrke u Hrvatskoj. Faggioli i Merli su klasa za sebe. Naprosto sjajni. Njihov dvoboj će se pamtiti. Merli je u prvoj nedjeljnoj vožnji imao nezgodu, te nije uspio nadoknaditi zaostatak.

Naš najuspješniji vozač na europskim brdima, Leteći Konavljanin Niko Pulić, koji je tri puta bio europski prvak, ali u kategoriji I (Faggioli i Merli su krune uzimali u kategoriji II), proslavio je radno i uspješno svoj 57. rođendan, Doprinio je uspjehom uvjerljivoj pobjedi svog Dubrovnik Racing, koji je bio najbolji u utrci za klupskog prvaka Hrvatske.

Osim članova Dubrovnik Racinga na stazi Malačka nastupli su i vozači Ploča, Ragusa Racinga, Pelješac Racinga, te Župe dubrovačke, ukupno iz pet klubova naše županije…  neke od njih ‘uhvatili’ smo fotoaparatom.

POGLEDAJTE GALERIJU NA PORTALU DUBROVAČKI VIJESNIK – LINK

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci