Sport

ZANIMLJIVOSTI O JESENSKIM PRVACIMA: Romić i Marić, krila Jadrana čije vrijeme tek dolazi

Zanimljivosti o jesenskim prvacima (7)

Napadačke krilne pozicije popunjavaju dva mlada i poletna nogometaša. Marin Romić ima 20, a Mario Marić 23 godine. Tehniku i brzinu imaju, znaju zamijeniti pozicije tijekom susreta, stalna opasnost za protivničke obrane.

Prodornost i okomitost im je u opisu posla, s više utakmica i iskustva rast će i efikasnost. Dio su prve crte pritiska prema protivniku kada se kreće u razbijanje organizacije njihove igre. U svakom slučaju zanimljiv krilni tandem, čiji bi potencijal trebao doći do punog izražaja u nadolazećem razdoblju. Lopta ne bježi, ne odbija se od njih.


Mario ponekad zna napraviti dribling, potez više, ali nije sebičan. Marin je fin dečko, u svakom pogledu, ne bi mu škodilo malo više sportske drskosti, „bezobrazštine”. Dobro je za njih što su dio ove momčadi i obratno, na korist njima i ekipi. Obojica su nastupili na 15 susreta, Mario je odradio 1055 minuta, Marin 1192 minute. Uz Marićevo ime stoje 4 pogotka, Marin je 2 puta bio strijelac.

Mali Žika je Jadranovo dijete, tu je počeo, bio je i u mlađim uzrastima Hajduka, a Trlilule očekuju njegovu igračku eksploziju. (jv)

Mario Marić

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci