Sport

ZANIMLJIVOSTI O JESENSKIM PRVACIMA: Pijević – dobri duh svlačionice i Marić – igrač čeličnih pluća

Robert Pijević

Zanimljivosti o jesenskim prvacima (8)

Mirko Marić i Robert Pijević dva su zanimljiva lika šampionske jeseni Jadrana LP. Marić je mlađa garda – 21 godina, Pijević je dugi niz godina stanovnik plave svlačionice – 30 mu je godina. Po vokaciji obojici mjesto rada je sredina terena, po potrebi mogu „zakrpiti” još poneku poziciju u momčadi.

Mirko je jedini uz Paponju, Čaglja i Musulina nastupio na svih 16 susreta. Većinom je ulazio s klupe kada je trebalo održati tempo i svježinu u igri plavih, posljednja tri susreta odigrao je punu minutažu. Iznimno zahvalan igrač, čeličnih pluća, trkač i borac bez mane. Stigao iz Neretve pred početak ove sezone, pogodio Jadran LP, pogodio on. Karakteran momak koji zna, može i hoće. Bio u zapisniku s brojem 16 na 16 jesenskih susreta, odradio na travnjaku 852 minute.


Mirko Marić 16

Roba je dobri duh svlačionice, godinama je, sezonama tu, možda ni sam ne zna koliko dugo. Vojnik kluba, nije mu ništa teško odraditi. Zbog prirode posla manje je stizao trenirati, ali uvijek na raspolaganju treneru Oršuliću. Bio je dosta puta u službenom zapisniku, u igru ušao na četiri susreta, ukupno upisao 30 minuta i odradio ih kako treba.

On i Stipe Nikolac vodili su juniorsku momčad s kojom su jesenski prvaci županijske lige. (jv)