Sport

ZANIMLJIVOSTI O JESENSKIM PRVACIMA: Borna i Ivan, mlade obrambene nade i uzdanice “plavih”

Zanimljivosti o jesenskim prvacima (9)

Borna Juračić (22) i Ivan Dulaj (23) mlade su obrambene nade i uzdanice plavih s ušća Neretve. Prve zamjenske opcije u slučaju izostanaka standardnih igrača iz zadnjeg obrambenog reda, Ivan za obje bočne pozicije, Borna za stoperske prije svega. Dva različita tipa pojavom i osobnošću.

Borna miran i staložen u reakcijama, jednostavnih rješenja. Ivan je živa vatra, žestok i munjevit. Naravno, obojica fini dečki, s igračkim vrlinama i manama, ali u svakom trenutku spremni dati maksimum za boje svog Jadrana.


Nakon rođaka Pere i brata Ninija Ivan je treći Dulaj među jadranašima seniorima. Pero i Nini su bili tehnički potkovaniji nogometaši, ozljede su im skratile igrački vijek, nitko im ne može osporiti srčanost, ali kakvo je tek plavo jadranaško srce Ivanovo. Nema za njega prepreka kad krene uz aut crtu prema naprijed, ili kad ide u duel s protivničkim igračem. Koliko se daje i kako on to sve doživljava pokazuje proslava pogotka Vodicama nedugo nakon što je ušao u igru. Naravno, on je taj koji predvodi pjesmu u svlačionici i diže atmosferu. Odradio 596 minuta na 13 susreta.

Ivan Dulaj

Borna je u redova pločanskog trećeligaša stigao uoči ove sezone iz Kanade. U zemlji javorova lista napravio je prve nogometne korake, u Ploče je došao kod djeda i bake, otac mu je naš Pločanin. Samozatajan, pomalo povučen, simpatičnog hrvatskog. Na travnjaku odmjeren, odlučan, pravovremenih rješenja. Potvrdio da se na njega može računati, upisao 438 minuta na 9 susreta, bio u zapisniku svih jesenskih susreta. (jv)

Borna Juračić

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci