Sport

ZANIMLJIVOSTI O JESENSKIM PRVACIMA: Aljoša i Anđelo, lijevi i desni bokovi čvrste obrane Jadrana

Zanimljivosti o jesenskim prvacima (6)

Desno od Raiča u obrambenom redu je Anđelo Kordić, a lijevo od drugog stopera Krešića je Aljoša Krstičević. Desni od lijevog bočnog je mlađi deset godina, ista razlika godina kao kod stopera.

Dakle, obrambena formacija jadranaša, zadnja četvorka, u pravom smislu riječi je spoj mladosti i iskustva. Četiri različita tipa igrača, ali skladno i složno se uklapaju u Jadranovu igru.


Kordić odlično ordinira desnim bokom, prodoran, brz. Ofenzivno orjentiran, koncentrirano prati igru, pravovremen u bloku. Nije lako suparničkom igraču koji ga prati, jer Korda non stop šparta gore – dolje. Ovaj 21-godišnjak nije imao sreće s neugodnom ozljedom zgloba pa je nastupio na 10 susreta i upisao 656 minuta. Zabio jedan pogodak, u onoj golijadi protiv Zagore, a treći jesenski žuti karton zaradio na klupi za pričuve (protiv Splita), a ne na terenu.

Anđelo Kordić

Krstičevićev je lijevi bok, s 31 godinom on spada u iskusnije jadranaše. Jadran i samo Jadran, njegova je jedina opcija, dugog staža među seniorima, a od brojnih Krstičevića koji su nosili plavu majicu Jadrana jedini ljevak.

Da, bio je još jedan, Lenko, davnih 70-ih. Aljina ljevica ima dosta posla tijekom susreta, udarci iz kuta i prekidi njegova su zadaća, vrlo neugodni ubačaji za suparnike.

A, zna sjevnuti i pokoji dalekometni slobodnjak. Na 14 susreta odradio 970 minuta. (jv)