Sport

ZAKUHALO SE NA VRHU, PORAZ VODEĆEG DVOJCA: Gusar bolji od lidera Slavena

Slaven je izgubio na kominskoj Pržini, Metković u Čilipima, pa su porazi do sada vodećeg dvojca „uzburkali” situaciju dva kola prije kraja jesenske polusezone.

Naravno, trebaju se odigrati i dva odgođena susreta pa će situacija biti znatno jasnija. A, zanimljiv je i raspored zadnja dva kola. Bit će napetosti, isčekivanja i uzbuđenja.

Dakle, branitelj naslova Metković i vitalni 100-godišnjak Slaven upisali su prve ovosezonske poraze. Slaven je ostao na liderskoj poziciji, a Metkovce je preskočila Croatia, međutim crveno bijeli s desne obale Neretve imaju susret manje.


Susret manje ima i Gusar koji se pobjedom protiv Slavena uključuje u rasplet situacije pri vrhu. Protiv starih sportskih suparnika s Grude žuti su do tri boda došli u završnici zanimljivog i izjednačenog nadmetanja. Za veliko slavlje pogodio je u 85.minuti njihov prvi strijelac Ivan Popović, šesti je to njegov pogodak. U prvom dijelu Martin Šuman je uzdrmao gredu, a dobru prigodu propustio je najmlađi, 16-godišnji Toma Medak.

Toplo hladna izdanja Konavljanina u dosadašnjim nastupima sada su došla na naplatu protiv aktualnih prvaka iz Metkovića. Nakon brzopoteznog i ludog otvaranja, 1:1 u 8.minuti, domaćinima je slavlje i treću pobjedu osigurao Matej Perić u 77.minuti.

Susret s najviše pogodaka, ukupno šest, odigran je u Potomju. Sve je slutilo na podjelu bodova, 1:1 nakon prvog dijela, 2:2 u 58.minuti. Nakon toga utihnuli su maštralovci, a kapetani trenera Zorana Sliškovića su preko Kapitelija i Ante Kordića došli do važnih bodova. Ante Kordić je ušao u nastavku i dva puta poentirao, gosti su doputovali sa samo 11 igrača.

BŠK Zmaj je konačno došao do punog plijena, druga je to njihova pobjeda. Teže od priželjkivanog su svladali na svom Zlinju goste iz Smokvice. Korčulanski dvoboj je razriješen u nastavku susreta, sve dvojbe je za konačnih 2:0 riješio u 90+2 minuti Fran Žanetić.

Tvrdo, čvrsto, po običaju je bilo u Žrnovu. Domaći kuneji su po drugi puta slavili ove sezone, žrtva pomalo neočekivano favorizirana Župa dubrovačka. Imali su igrači trenera Skokandića minimalnu prednost nakon prvih 45 minuta, gosti su poravnali početkom nastavka, a erupciju oduševljenja žuto crnima u 89.minuti donosi Denis Šeparović.

Sokol nije uspio preletjeti Croatiju, zeleni su morali priznati susjedima iz Gabrila da su bili kvalitetniji suparnik. Jedina pobjeda gostiju u ovom kolu. Važni bodovi za momčad trenera Josipa Papića uoči završna dva kola, ima toga još za reći družina koju predvode Grbešić i Marinović.

REZULTATI 9.KOLA 1 ŽNL DN:
Gusar – Slaven 1:0 (Popović 85),
Konavljanin – Metković 2:1 (Krešić 2, Perić 77 / Batinović 8),
Orebić – Maestral 4:2 (A. Kordić 51, 74, Ninčavić 12, Kapiteli 62 / Jerković 18, Dominiković 58),
BŠK Zmaj – Jadran Smokvica 2:0 (Velemirović 67, Žanetić 90+2),
Žrnovo – Župa dubrovačka 2:1 (Čule 26, Šeparović 89 / Vasilj 55),
Sokol – Croatia 1:2 (Dragić 78 / Marinović 25, Perak 58).

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci