Sport

ZAJEDNIŠTVOM DO PRVIH BODOVA: Na ušće Neretve stiže Osijek, Dalmatinka očekuje bodove

Kapetanice Jelčić i Lacković sa sucima

Na otvaranju nove sezone Dalmatinka je gostovala u Zagrebu kod Lokomotive i prema očekivanjima izgubila. Sada im slijedi prvi nastup na domaćem parketu, a na ušće Neretve stiže Osijek.

Slavonke su u svom Zrinjevcu također ostale praznih ruku, minimalno su poražene od Umaga. Inače, nadmetanja Dalmatinki i Osječanki, u većini slučajeva, donosila su zanimljivu i neizvjesnu borbu. Po svemu sudeći moglo bi tako biti i ovoga puta, početak je natjecanja i oba sastava još traže pravu formu.

– Očekujemo pobjedu, u stvari puno bolje izdanje nego u Zagrebu, i da uknjižimo prve bodove. Bit će jako teško, istina Osijek je u ovu sezonu ušao nešto oslabljen. Izgubili su širinu rostera, ali imaju jaku tu prvu postavu, pokriveni su odlično na svim pozicijama. Ponavljam, bit će teško, svjesne su djevojke što ih čeka, kakva sve iskušenja, međutim vjerujem da će zajedništvom i prepoznatljivom igrom bodovi ostati u Pločama – najavljuje trener pločanskog prvoligaša Ivan Jerković.


RASPORED 2.KOLA 1 HRL (Ž): Podravka Vegeta – Trešnjevka 41:13, Dalmatinka – Osijek, Koka – Sesvete, Zrinski – Trogir 58, Zelina – Lokomotiva, Umag – Bjelovar, Dugo Selo 55 – Split 2010.

Dalmatinka će biti kompletna, u najjačoj postavi, a susret se igra u subotu s početkom u 19 sati. (jv)