Sport

ZAGREBAČKI MARATON: “Gutačima prašine” zlato u štafeti, Julijano Dropulić istrčao 42,2 km!

Još jedno izdanje zagrebačkog maratona namamilo je brojne sportaše i ljude iz javnog života da vide koliko mogu istrčati. Brojni ljudi okupili su se na Trgu bana Jelačića na samom startu, a tu su bili i elitni sportaši poput zlatnih olimpijaca braće Martina i Valenta Sinkovića, a društvo im je pravio i jedriličar te osvajač zlatne medalje iz Rija, Šime Fantela.

Ono što je za nas najvažnije je da su u disciplini štafeta 42 km (15,1-6-15,1-6 km) naši momci Nikola Oršulić, Bruno Grgurevic, Emil Tomašević i Petar Volarević osvojili prvo mjesto! “Gutači prašine” su drugoplasiranu štafetu ostavili čak 5 minuta i 7 sekundi iza sebe. Mogli su se i otuširati dok su drugoplasirani došli.


U razgovoru za Ploče Online zahvalili su se svima na podršci, a posebno sponzorima koji su im omogućili da sudjeluju ovom renomiranom natjecanju: caffe bar Stablina, caffe bar Kockica, Caffe bar Lacus i Pekari Ploče. Zahvaljujemo i mi svima koji su prepoznali potencijal ovih momaka.

Ništa manje vrijedan rezultat nije ostvario ni naš sugrađanin Julijano Dropulić istrčavši punu utrku maratona 42,2 km za 4 sata, 5 minuta i 6 sekundi. Veliki respekt za našeg Julijana!

 

Zagrebački maraton je pokrenut 1992. godine na inicijativu tadašnjeg Izvršnog odbora Atletskog društva Veteran. Na prvoj trci, održanoj 11. listopada 1992., na cilj je stiglo 70 sudionika, od čega samo 4 žene.

U prvih 20 godina broj sudionika, najvažnija karakteristika bilo kojeg pa samim time i Zagrebačkog maratona, se povećao čak 15 puta. Sada je to najmasovnija trkačka priredba u zemlji, koja u svom glavnom programu skupi preko 1000 sudionika i gustoća na stazi je primjerena prosječnom europskom maratonu srednje klase, stoji na službenim stranicama.