Sport

Zadovoljavajuća sezona iza Gusara, slijedi izgradnja novog igrališta

Kominski žuto crni okončali su natjecanje u prvoligaškoj konkurenciji najjužnije županije na trećem mjestu. Ispred Gusara plasirali su se prvak Slaven i Konavljanin, a klubu s Pržine najbolji je ovo plasman unazad nekoliko sezona i iza sebe su ostavili preostala dva neretvanska predstavnika (Metković, Maestral).

Inače, gusari su redovito zauzimali mjesto u gornjoj polovici, točnije gornjem domu redoslijeda. Prvih pet kola momčad je vodio Josip Tošić, a nakon što je odstupio iz osobnih razloga, kormilo broda Gusara preuzeo je domaći dvojac Stjepan Vlahović i Filip Medak.

Gusari su bodovno učinkovitiji bili u proljetnom nastavku u kojem su uknjižili 20 bodova i s jesenskih 16 zaslužili su broncu. Upisali su 11 pobjeda, tri remija i osam poraza, uz razliku pogodaka 46:33. Po efikasnosti su odmah iza prvaka Slavena, a zanimljivo je kako klupsku listu strijelaca predvodi Ivan Popović s 9 realizacija, sve postigao u prvom dijelu natjecanja jer je proljetni nastavak odradio u majici ONK Metković. Iza njega poredalo se 11 gusara predvođenih Marinom Puljanom s 7 pogodaka, zatim slijede Lucijano Lovrić 6, braća Ivan i Toma Medak po 5, Nedo Vlahović 4, Ante Medak i Tonći Simon po 3, te Matej Biočić, Damir Marić, Martin Šuman i Marko Tarana po 1.


– Uglavnom smo zadovoljni sezonom i ostvarenim rezultatima – u glas će na početku Vlahović i Medak, te nastavljaju:

– Od preuzimanja momčadi, do kraja jeseni i priprema za nastavak međusobno smo se usklađivali, sazrijevali i bivali bolji, homogeniji. Povratak igrača poniklih u klubu obilježio je proljetni prijelazni rok što se u konačnici pokazalo dobrim potezom, što zbog atmosfere u svlačionici, što zbog kvalitetnije igračke križaljke. Od konstantno dobrih bi izdvojili Ivana Medaka i Nedu Vlahovića, ali treba pohvaliti i sve ostale koji su se dizali iz susreta u susret.

Pred klubom iz Komina je razdoblje koje ulazi u povijest. Njihovo igralište Pržina više neće izgledati kao sada. Slijedi izgradnja novog više funkcionalnog sportskog kompleksa, s referencama za znatno viši rang natjecanja, na mjestu sadašnjeg igrališta što donosi mnoge novosti i izazove u radu u bližoj budućnosti.

Projekt novog igrališta u Kominu

– Trenutno je u tijeku izrada pristupnog puta prema igralištu pa vjerujemo da bi radovi mogli brzo početi. Nadamo se što bržem završetku jer će veliki izazov biti organizirati treninge u sljedećoj sezoni. Prema dostupnim informacijama za proljetni dio nove sezone trebali bi imati gotov teren, ako ne za igranje onda bar za treniranje – ističe Vlahović.

Nešto konkretniji su treneri Gusara u vezi momčadi i igračkog kadra za novu sezonu, sezonu koja će zahtijevati dodatna odricanja i kompaktnost, kako unutar kluba, tako i svlačionice:

– Najvažnije je zadržati postojeći kadar, svjesni smo što nam nedostaje i pojačanja ćemo dovoditi ciljano. Već sad razgovaramo s više igrača, koji neće biti tu radi popune broja, već da zaista budu pojačanja.

Pržina iz zraka

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Dalmatinskinogomet.hr

 

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci