Sport

Zadar pojačanje pronašao u Jadranu

Dvadeset i četverogodišnji Mostarac Anđelo Kordić novi je igrač u rosteru HNK Zadar, piše Dalmatinskinogomet.hr

Kordić će pojačati zadnju liniju na svojoj najjačoj poziciji na desnom boku, ali je riječ o polivalentnom i neumornom igraču koji je još igrao u veznoj liniji, na lijevom boku te na obje napadačke krilne pozicije. Lani je u Drugoj SuperSport nogometnoj ligi igrao za Jadran LP u kojemu je, uz GOŠK iz Gabele te matični Široki u mlađim uzrastima, proveo najveći dio dosadašnje karijere. Jednu sezonu odigrao je u mostarskom Zrinjskom, pa je nakupio dosta prvoligaškog iskustva na bosansko-hercegovačkim travnjacima. Zadar je nova stanica za igrača kojemu se baterije, poput Duracellovih, nikad ne gase.

– Radostan sam zbog dolaska u Zadar, osjećaj je krasan, a nadam se naslovu prvaka Treće HNL i nastupima u Drugoj ligi sljedeće sezone – kaže Kordić kojemu se karijera, nakon pločanskog Jadrana, ponovno ukrstila s trenerom Marinom Oršulićem.


– Tako je ispalo igrom slučaja, no sretan sam zbog toga – dodaje Kordić. Objašnjava zašto.

– Odličan je čovjek i trener. U Jadranu smo fizički bili na visokom nivou, dobro smo stajali na terenu, ali je najbitnije da trener Oršulić uvijek traži igru – objašnjava Mostarac koji je počeo pakirati torbe kako bi na prozivci u ponedjeljak navukao plavo-bijeli dres.

– Uzbuđen sam, jedva čekam, Zadar je ipak klub s tradicijom i bogatom nogometnom prošlošću – napominje novi desni bočni u HNK Zadar, ali ne zaboravlja spomenuti ni Jadran LP, odnosno predsjednika Tihomira Krstičevića i direktora Petrit Peru Dulaja.

– Ljudi u Jadranu bili su vrhunski, želim im svu sreću u novoj sezoni – poruka je Kordića.

Foto: Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci