Sport

ZABORAVITI HRVACE, VRATITI SE POBJEDAMA: Jadran LP sutra dočekuje Zagoru

Jadranaši su u 6.kolu, na gostovanju kod Hrvaca, upisali prvi ovosezonski poraz. To je značilo prepuštanje liderske pozicije momčadi Hrvatskog viteza, kojima su baš Pločani nanijeli jedini dosadašnji poraz.

Ubrzani ritam natjecanja donosi u srijedu nadmetanja u sklopu 7.kola. Na ušće Neretve dolazi Zagora predvođena Dragom Gabrićem, četverostrukim strijelcem u prošlom kolu. Zbog trećeg žutog kartona neće mu se suprostaviti Marko Musulin, koji je kao i Gabrić na ukupnom učinku od 6 golova. Zato će tu biti Abel Kalfić, udarna igla napada plavih.

– U Hrvacama smo imali jalovi posjed lopte, bez prave završnice, i domaćim nas je kaznio iz dvije konkretne kontre. To je to, tu je kraj cijeloj priči, oni su zabili, mi nismo. Zato zaslužuju čestitke. Mora doći i koji poraz, i oni su sastavni dio igranja – kratki je osvrt plave devetke na zbivanja u Hrvacama.


– Očekujemo povratak na pobjedničke staze. Oni imaju nekoliko zaista dobrih pojedinaca, treba ih respektirati, ali mi smo kvalitetniji. Vjerujem da će do izražaja doći naša uigranost i kvaliteta, te da će bodovi ostati u Pločama – bez puno okolišanja najavljuje Kalfić.

RASPORED 7.KOLA 3 HNL-JUG (srijeda, 16 sati): Jadran LP – Zagora, Neretvanac – Zmaj (M), Primorac (B) – Neretva, OSK – GOŠK Dubrovnik 1919, Uskok – Hrvace, Zadar – Vodice, Kamen – Sloga, Junak – HV Posedarje, Urania – Split. (jv)