Sport

ZA PRVO MJESTO U SKUPINI: Naši rukometaši večeras protiv Katara

Hrvatski rukometaši u 3.kolu skupine C za protivnika imaju Katar, reprezentaciju koja je osvojila puni plijen u prethodna dva nastupa. Susret se igra večeras s početkom u 18 sati (Aleksandrija) i izravno odlučuje o prvom mjestu u skupini. Naravno, i o tome s koliko će bodova koja selekcija ići u drugi krug.

Nama pobjeda donosi prvo mjesto i lakši raspored u drugoj fazi kada se križamo sa skupinom D. Hrvatska i Katar već su osigurali daljnje natjecanje, dok će susret Japan – Angola odlučiti o trećem putniku iz naše skupine za nastavak nastupa.

Slična je situacija i u skupini D, Danska i Argentina već su u drugom krugu, a u međusobnom susretu Bahrein i DR Kongo rješavaju trećeg sretnika. Katar je iznimno zahtjevan protivnik, međutim vjerujemo da će naši nakon prve pobjede (Angola) zaigrati još kvalitetnije i odlučnije, te upisati važne bodove.


Pred ovaj susret izbornik Červar odlučio se za još jednu izmjenu, treću, ovoga puta golmansku, umjesto Mate Šunjića u zapisnik (16 imena) ulazi Marin Šego. (jv)

Tag