Sport

Vugdelija se vraća u Sinj

Andreja Vugdelija, pouzdana golmanica, neće više braniti boje Dalmatinke iz Ploča. U prvoligašu s ušća Neretve provela je prošlu sezonu, a stigla je u redove sastava trenera Ivana Jerkovića iz Bjelovara.


Inače, Vugdelija je prve rukometne korake napravila u Sinju i sada se vraća u matični klub koji će nakon nekoliko sezona ponovo igrati u najvišem razredu hrvatskog ženskog rukometa.

S Dalmatinkom je Vugdelija bez poteškoća ostvarila plasman u sredini ljestvice i nastup na završnici Hrvatskog kupa, gdje je zaslužila brončanu medalju. Upisala je 159 obrana na 22 susreta, u prosjeku sedam po susretu. Ukratko, iza nje je uspješna sezona i sigurno će biti pravo pojačanje sastavu iz alkarskog grada. Sada će na pločanski parket, kontra Dalmatinke, doći kao gošća.

Za novu sezonu Dalmatinka od golmanica može računati na iskusnu kapetanicu Andrijanu Vlatku Jelčić, juniorku Karlu Jerković i kadetkinju Martu Prusac. A, hoće li se pojaviti još neko ime među vratnicama pločanskog sastava znat će se do početka priprema za novu sezonu.

 

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci