Sport

“Vratimo Palčiće u Petrovu”: Dres Ante Marinovića prodan za 37 tisuća kuna!

[DRES ANTE MARINOVIĆA PRODAN NA AUKCIJI U HUMANITARNOJ AKCIJI “VRATIMO PALČIĆE U PETROVU” ZA 37.000,00 KN!]

Posljednjih dana svjedoci smo humanitarne akcije “Vratimo Palčiće u Petrovu” u kojoj se prikuplja novac za nova mjesta intenzivne skrbi u novom prostoru neonatologije Petrove bolnice u Zagrebu. Dosadašnje prostorije u Petrovoj bolnici su stradale u nedavnom potresu pa su potrebna sredstva za opremanje novih.

Preko Facebook grupe “Vratimo Palčiće u Petrovu” svakodnevno se održavaju aukcije sportskih dresova i rekvizita kojim ljudi dobra srca pokušavaju skupiti iznos od oko 4,5 milijuna kuna.

Jedna takva aukcija je i djelo Nikole Marinovića, našeg nekadašnjeg igrača i sina od Ante Marinovića, također bivšeg igrača i sadašnjeg trenera u omladinskoj školi.


Naime, Nikola je stavio Antin dres na aukciju i dosegao vrtoglavih 37.000,00 kuna! Dres je jedinstven, Antin iz 1996. godine kada je igrao jedinu utakmicu reprezentacije Herceg-Bosne koju je priznala i Fifa.

Utakmica je igrana protiv Paragvaja u njihovom glavnom gradu Asuncionu 21.travnja 1996. godine pred oko 11 000 gledatelja. Povijesna i jedinstvena utakmica koju je igrao naš Ante Marinović.

Bravo Nikola i Ante,ovom aukcijom ste puno pomogli Palčićima!

Tekst i foto: Jadran Luka Ploče