Sport

Vladimir i Jelčić potpora mladima

Nije riječ o Vladimiru Jelčiću Mani, proslavljenom hrvatskom rukometašu, već o Renati Vladimir i Andrijani Vlatki Jelčić, igračicama Dalmatinke, jedinog pločanskog prvoligaša. Naime, dvije najiskusnije u redovima kluba s ušća Neretve odlučile su igrati još najmanje jednu sezonu i pomoći mladom sastavu trenera Ivana Jerkovića u rukometnom razvoju. Naravno, želja je nastaviti niz dobrih rezultata iz prethodnih nekoliko sezona.

Kapetanica i golmanica Jelčić s najduljim je stažom u kontinuitetu u redovima Dalmatinke. Stigla je u sezoni 2012/13 i neizostavni je dio sastava, na prste jedne ruke mogli bi se nabrojiti izostanci u 11 natjecateljskih sezona.


Došla je nakon odlaska Tee Pijević iz matičnog kluba, brzo se udomaćila, dobri je duh svlačionice, uvijek sprema pomoći savjetom i podrškom mlađim suigračicama. Kad se lomi rezultat, kad treba podići atmosferu tu je Vlatka. Naravno, i kao mentorica Karli Jerković i Marti Prusac, mladim i nadarenim vratarkama.

Vladimir, djevojački Kežić, dijete je Dalmatinke, tu je napravila prve rukometne korake. Odmah se isticala predanim radom i razumijevanjem rukometne igre.

S Dalmatinkom je bila kadetski prvak Hrvatske, kadetska i juniorska reprezentativka. Od prvih nastupa samozatajna, uvijek u službi ekipe.

Nakon srednje škole prešla je u Split 2010 i pet godina bila je jedna od nositeljica njihove igre. Po okončanju studija kao magistrica forenzične kemije i molekularne biologije se vratila u matični klub, jedina je mama među Dalmatinkama, nakon sina Franka dobila je još jednog vjernog navijača, malu Vitu, te se pri kraju prošle sezone vratila na parket. Renata je jednostavno cijepljena rukometom, pokriva sve vanjske pozicije, a one najmlađe Nina Burđelez i Antea Jerković uz nju mogu puno toga naučiti, u svakom pogledu.

Tekst: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Foto: Jurica Vukojević/RK Dalmatinka Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci