Sport

Viroza poharala svlačionicu Jadrana, Abramović novi jadranaš

Viroza i prehlade prorijedile su redove jadranaša i donekle remete svakodnevno vježbanje na pomoćnom igralištu s umjetnom travom. Protiv više sile se ne može, a to je ujedno jedan od razloga odgode pripremnog susreta protiv Zagore iz Unešića u subotu, u Međugorju.

A, bilo bi baš zanimljivo vidjeti nadmetanje starih sportskih prijatelja, jesenskih prvaka svojih natjecanja, 2 NL, odnosno 3 NL-jug. Bez natjecateljskog naboja, ali možda se ponovo sretnu sljedeće sezone u istom rangu. Naravno, ako se crveni plasiraju u 2 NL, što im jadranaši od srca žele.

Novu vezu između Jadrana LP i Zagore piše mladi, 22-godišnji, stoper Ivan Abramović kao novi stanovnik plave svlačionice. Među jadranaše je stigao iz Mladosti (Ždralovi), gdje je proveo prošlu polusezonu. Prethodno je bio član Šibenika, Hrvatskog dragovoljca i Zagore. Nakon Patrika Bošnjaka drugi je to novak na Jadranovu.


Kad smo već kod stopera ne smije se preskočiti vijest o Ivanu Raiču, kapetanu i najstarijem jadranašu, koji se ozlijedio na prvom pripremnom susretu s Neretvom. Morao je napustiti teren u 60.minuti, uz bolni izraz lica, zbog ozljede lijevog koljena. Pretrage su pokazale da se ipak ne radi o težoj ozljede, nije potreban operativni zahvat, a oporavak uz konvencionalne metode mogao bi potrajati od tri do šest tjedana.

Naravno, najvjerniji navijači Trlilule s nestrpljenjem će čekati povratak plave sedmice na travnjak, važnog kotačića Jadranove momčadi i svlačionice. Uostalom, jedini je uz vratara Lea Margana odradio sve minute na 15 jesenskih nastupa.

Kako ističe trener Mišo Krstičević u ovom trenutku je najvažnije da se što prije ekipiraju, vrate u redoviti ritam treninga svi virozni i prehlađeni. Bilo bi dobro da svi budu na raspolaganju za nastup na 33.Memorijalnom turniru Andrija Anković u Gabeli 10. i 11.veljače.

Tu će imati dva susreta, dan za danom, prvi protiv RFK Novi Sad, a drugi suparnik će biti domaćin GOŠK ili Zrinjski u razigravanju za konačni redoslijed.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci