Sport

Vinkovačke jeseni: Stablini pobjeda na trećem Maratonu lađa na Bosutu!

Udruga Vinkovački lađari priredila je još jednu atrakciju na Bosutu kao dio programa 54. Vinkovačkih jeseni, treći zaredom Maraton lađa.

“Sada smo već na dobrom putu da to postane tradicija za Vinkovačke jeseni. Vinkovački lađari tako daruju sugrađanima i svim gostima grada jednu lijepu manifestaciju. Mi smo ove godine u Metkoviću nastupili devetu godinu zaredom, a nama su ove godine došle ekipe s Neretve, ali i iz Bjelovara i Siska.Također, prvi put imamo i žensku utrku. Došle su nam lađarice iz Bjelovara i Siska, a tu je i naša vinkovačka ekipa, koja nastupa prvi put”, istaknuo je Stjepan Sertić, predsjednik udruge “Vinkovački lađari.

U muškoj utrci nastupile su ekipe: Gusari iz Komina, 4. gardijska brigada iz Metkovića, Domagojevi gusari iz Vida, Gospa Karmelska iz Krvavca, Stablina, Sisak, SU Argonauti iz Bjelovara i Vinkovački lađari. U ženskoj utrci sudjelovale su ekipe Sparta iz Bjelovara, Sisak i Vinkovačke lađarice.


Od muških ekipa prva je bila ekipa Stablina, druga ekipa Domagojevi gusari, a treća ekipa Sisak.

Od tri ekipe lađarica slavile su Vinkovačke lađarice, druga je bila ekipa Sparta, a treća je na cilj stigla ekipa Sisak.