Sport

Veteranke Dalmatinke brončane u Osijeku

Na 11. Međunarodnom Božićnom rukometnom turniru za veterankei veterane Osijek 2013. uspješno su nastupile veteranke Dalmatinke Ploče. U konkurenciji 13 sastava iz regije Pločanke su dobrim igrama zaslužile brončano odličje. Najprije su u svojoj skupini C ostvarile četiri pobjede a nakon toga su s pobjednicama skupina A (Osijek) i B (Trešnjevka) razigravale za konačni redoslijed na postolju. S dva minimalna poraza naše veteranke morale su se zadovoljiti trećim mjestom a vrijedi naglasiti kako se u tim odlučujućim susretima osjetio umor kod Pločanki jer su one u skupini odigrali susret više od svojih suparnica (skupina C imala je 5 sudionika, dok su A i B brojile po 4 sastava). Uspjeh je to za iskrene čestitka, osim bronce u svoj grad na ušću Neretve donose i titulu najbolje igračice turnira. Taj naslov zaslužila je Kata Škorput.

 
REULTATI U SKUPINI: Dalmatinka Ploče – Velika Gorica 10:6, Dalmatinka Ploče – Izola 10:6, Dalmatinka Ploče – Cerna 11:8, Dalmatinka Ploče – Spalatina 9:5.

 
REZULTATI ZA KONAČNI REDOSLIJED: Trešnjevka – Dalmatinka Ploče 6:5, Osijek – Dalmatinka Ploče 9:8, Osijek – Trešnjevka 6:6. KONAČNI REDOSLIJED: 1. OSIJEK, 2. TREŠNJEVKA (Zagreb), 3. DALMATINKA PLOČE.


 
Sastav brončanih: Dragica JELČIĆ, Goga PIJEVIĆ, Ines Marušić, Tina CVIJANOVIĆ 8, Natalija Katić 3, Katarina SUČIĆ 7, Nives PEHAR 8, Jadranka NIKOLAC, Kata ŠKORPUT 20, Rafaela PRANJIĆ 7. VOĐA PUTA, TRENER, KATICA ZA SVE: Željko Jakovljević

 
U muškoj konkurenciji natjecalo se 12 momčadi a pobjednički pehar pripao je zasluženo metkovskoj momčadi ZLATNE GODINE (Nikša Kina Kaleb), uspješni su bili i veterani Opuzena koji su zauzeli dobro četvrto mjesto.

 

Jurica Vukojević

foto: arhiva/facebook