Sport

VETERANI POBJEDNICI STREETBALL TURNIRA U METKOVIĆU

Streetball turnir 2014. by metkovic.hr

Pobjednik ovogodišnjega 18. međunarodnog streetball turnira u Metkoviću ekipa je Binvest – Lubura izrada iz Širokoga Brijega koja je u finalu svladala favoriziranu ekipu Cedevita statist iz Splita. Možda je podbačaju Splićana doprinijelo to što su finalnu utakmicu igrali odmah poslije polufinalne, u kojoj su se borili s jakom ekipom Narcisi iz Ploča.

Do finala su, svakako, došle dvije najbolje ekipe, i bez obzira na to što Splićanima raspored nije išao na ruku smatramo da ne bi uspjeli napraviti puno više jer nisu imali odgovor na motiviranog i spremnog Marka Lovrića koji se s ulazima pod koš i dalekometnim šutovima rješavao problem kada bi se protivnici približili na bod-dva. Stoga nije ni čudo da je proglašen najboljim igračem Turnira. Lovrić je dobro poznat Metkovcima jer je jedno vrijeme bio ponajbolji igraš domaćega KK Metkovića.Napomenimo i to da su Širokobriježani do finala došlii pobjedom protiv vrlo dobre ekipe Basifuha(Čitluk/Grude).

Pred polufinalne utakmice organizirana su natjecanja u pucanju trica i šutu s centra. Najbolji tricaš je Stjepan Vidović s devet bodova, a s centra su u prvome pokušaju pogodili Mislav Gluščević i Ivan Pekić, no u raspucavanju nisu mogli pogoditi iz više pokušaja pa su dogovorno podijelili nagradu.

U kategoriji veterana slavili su 
Veterani Ploče koji su svladali Otpisane iz Metkovića, a u juniorskoj kategoriji Kljasti iz Splita u finalu su nadigrali ekipuVuyo boysi iz Dubrovnika. 

Sinoć je u Metkoviću, zapravo, pobijedila košarka pa organizator Turnira KK 
Metković može biti vrlo zadovoljan. Iako je prostor oko igrališta prilično skučen, a rasvjeta još nedovoljno jaka to nimalo nije umanjilo izvrsnu atmosferu koja je vladala na gimnazijskom košarkaškom igralištu oko kojega se načičkalo podosta mladih. Ovogodišnji iskorak u organizaciji Turnira pokazatelj je da se uvijek može bolje i putokaz za dogodine. Inače, u dogovoru s Gimnazijom Metković igralište će cijele ljeto biti osvijetljeno do 23.30, što će sigurno pod koševe privući mnoge mlade. Još bi bilo dobro na stupove postaviti dodatne reflektore prema koševima te električno napajanje izdvojiti u poseban ormarić s brojilom, o čemu se Gimnazija i Grad svakako mogu dogovoriti na dobrobit mladih.

Tekst i foto: www.metkovic.hr