Sport

VELIKI USPJEH JUNIORA HAJDUKA Opet Mate Antunović, opet hitra strijela iz Otrić Seoca, srušio je neki dan Manchester City, sad pogodio na Westfalenu! ‘Bili‘ u polufinalu Lige prvaka!

Opet Mate Antunović, opet hitra strijela iz Otrić Seoca, mali koji je ponikao u dresu pločanskog Jadrana prije nego je preselio na Poljud. Pogodio je neki dan u četvrtfinalu europske UEFA juniorske Lige prvaka u 2:1 pobjedi protiv Manchester Cityja u Splitu, a sad je 19-godišnji Mate naciljao i protiv Borussie Dortmund u Njemačkoj.

Uspio je to u 72. minuti za vodstvo na Westfalenu. Domaćin je izjednačio iz kaznenog udarca četiri minuta poslije, ali na kraju, kad se o pobjedniku odlučivalo udarcima s jedanaest metara, ta bijela točke je bila sretna za splitske ‘Bile’. Deveta serija je odlučila!

Neki dan, kad je srušio Mancheste City, istaknuli smo što se pisalo o Mati: pravi centarfor, klasična “devetka”, ali mobilnog tipa, nije sidraš, daleko od toga. Sa centralne pozicije rastrči se lijevo, desno… Visok je 187 centimetara, dešnjak, ali se služi odlično i lijevom nogom.


Sad je na kultnom njemačkom stadionu pogodio, kako je samo naciljao gornji lijevi kut gola domaćina. Antunovića je trener potom izvadio iz igre, nije sudjelovao u ruletu penala, koji su bili sretni za ‘Bile’, ali taj njegov pogodak, pa onaj prije Manchester Cityju!

Čudo je Mate, a i Hajduk. Eto ga u polufinalu! Za finale će igrati protiv Milana! Kakav uspjeh!

Piše: Tonči Vlašić/dubrovacki.slobodnadalmacija.hr

Foto: HNK Hajduk Split

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci