Sport

VELIKI DERBI U KOMINU: Na Pržinu stiže jaki Metković

Marijo Batinović Bata

Pretposljednje jesensko kolo prvoligaša najjužnije županije donosi zanimljiv raspored što se tiče neretvanskih ligaša. U Kominu se igra susjedski, neretvanski derbi, nadmetanje drugog i trećeg u redoslijedu, a Maestral pred svojim navijačima traži bodove protiv kvalitetne Župe dubrovačke.
Nakon boda iz Orebića protiv lidera natjecanja žute čeka novi izazov, na Pržinu stiže jaki Metković, a derbi susjeda i na tablici nudi niz zanimljivosti. Gusar neće moći računati na kartonirane u Orebiću Martina Šumana, Tihomira Jelavića i Antu Majića, te Srećka Boškovića, međutim trener Neven Majić smireno će u najavi:

– Oslabljeni jesmo ali oni koji budu igrali imat će pravi motiv za dobru predstavu. Uvažavamo naše susjede iz Metkovića, bit će teško, međutim vjerujem momcima i nadam se pobjedi. Bit će to pravi derbi, najbolji napad (Gusar) protiv najčvršće obrane (Metković). Bilo bi lijepo osvojiti puni plijen na oproštaju s vjernim navijačima na polusezoni.

Metković je minimalnom pobjedom okončao prvi susjedski derbi, protiv Maestrala, optimizam je u njihovim redovima i pred gostovanje kod bodovno izjednačenih gusara.


Ubojiti dvojac Jerković-Jelavić

– Nadam se da će nam vremenske prilike ići na ruku i dopustiti da u pravom ambijentu odigramo derbi protiv starih sportskih prijatelja i suparnika. Puno toga nas veže, nekoliko naših bivših igrača je sada među žutima, a legenda našeg kluba Neven Majić im je trener. Idemo se nadigravati, obje momčadi tražit će pobjedu, a mi vjerujemo u pozitivan rasplet – tajnik će crveno – bijelih Marin Jelčić.

Jedna od brojnih zanimljivosti ovog derbija svakako je sudar najboljih strijelaca lige Frane Jerkovića i Drage Jelavića Giše s jedne i Marija Batinovića Bate, najboljeg vratara lige s druge strane. Giša je prije dolaska u Gusar nosio crveno – bijelu majicu onkovaca, a Bata je ne tako davno bio čuvar mreže žutih.

RASPORED 10.KOLA 1. ŽNL DN (nedjelja, 24.studenog u 13,30 sati): VELA LUKA Hajduk 1932 – Croatia (Ivan Limov), ŽRNOVO Žrnovo – Slaven (Marin Pavlović), KRVAVAC Maestral – Župa dubrovačka (Tino Babić), KOMIN Gusar – Metković (Emil Tomašević), GRUDA Sokol – Orebić (Robert Hausvička), ČILIPI Konavljanin – ŠD Smokvica (Ivan Grgurinović).

Jerković i Jelavić pred golom Hajduka 1932

Tekst i foto: Jurica Vukojević