Sport

VELIKA POBJEDA U ZAGREBU: Trešnjevka – Dalmatinka 25:32 (14:14)

Rukometašice Dalmatinke slavile su i u susretu 2. kola 1. HRL, na gostovanju kod zagrebačke Trešnjevke upisale su veliku pobjedu rezultatom 32:25. Povratnička prvoligaška sezona nije mogla bolje započeti za sastav s ušća Neretve. Nakon pobjede na svom parketu protiv Zrinskog iz Čakovaca (20:17) sada su učenice trenera Ivana Jerkovića protutnjale kultnom Kutijom šibica te sa stopostotnim učinkom idu na stanku koja zbog reprezentativnih obveza traje do 6. listopada.

Ukratko, nakon izjednačenog prvog poluvremena (7:7 – 15. min, 12:10 – 26. min, 14:14 – 30. min), nastavak je protekao u znaku Dalmatinke. Predvođene neuhvatljivom Magdalenom Žderić, uz svesrdnu asistenciju i odličan učinak kolektiva, Dalmatinka je od početka sustavno gradila prednost, znalački je održavala i na kraju zaokružila pobjedu na +7. Bodovi osvojeni kod Trešnjevke imaju višestruki značaj i iako je sam početak natjecanja možemo s optimizmom gledati na sezonu kjoa će se tek zahuktati. Vjerujemo s dobrim vijestima što se tiče ligaša s ušća Neretve.

Maga je postigla 13 pogodaka, 7 sa sedam metara, dobru potporu u napadu imala je od Rene i Anđele, obrana na čelu s Vlatkom na nivou, kolektivno i borbeno. Pločanke su realizirale svih 8 dosuđenih im sedmeraca, Jelčić je skinula 3 domaćim igračicama.


Nakon ove velike pobjede i značajnih bodova lakše će se i veselije putovati kući. Otvaranje sezone iz snova dalo se naslutiti gledajući pripremne susrete, posebno je nadmetanje s Bjelovarom pokazalo kako je Dalmatinka na pravom putu. U 3. kolu Dalmatinka će ugostiti jaku Lokomotivu koju predvodi izbornik Šoštarić, a važne karike su naše Tea Pijević i Anamarija Boras, bit će to derbi kola na radost pravih ljubitelja rukometa.

TREŠNJEVKA – DALMATINKA 25:32 (14:14)
DALMATINKA: Andrijana Vlatka Jelčić (7+3), Petra Marinović, Petra Sršen; Antonija Rotim, Klara Arar, Lana Jarak 4, Renata Kežić 5, Anđela Zelić 5 (1), Ema Barbir 3, Magdalena Žderić 13 (7), Marija Radoš 2, Josipa Oršulić, Matea Krilić, Iva Žderić, Anamarija Nikolac, Andrea Klarić. TRENER: Ivan Jerković
I nezaobilazni vođa puta i službeni predstavnik, tajnik Stipe Tomašević 😉

 

Jurica Vukojević / Ploče Online