Sport

Velika pobjeda Dalmatinke u Čakovcu!

Susret prvih susjeda na tablici, susret prvog kola drugog dijela prvoligaške konkurencije okončan je zasluženom pobjedom Dalmatinke. Ovo je Pločankama četvrta velika gostujuća pobjeda, nakon 20:17 u Pločama Dalmatinke su sada bile još uvjerljivije na parketu Čakovčanki i po drugi puta ih svladale. Lijepo je vidjeti učinak od 16 bodova (8 pobjeda), a naše rukometašice pokazale su i potvrdile kako je poraz kod kuće od Splita 2010 bio samo slab dan i brzo zaboravljen. A ti loši trenuci najbolje se „liječi“ ovakvim nastupom i pobjedom.

Prvi dio susreta protekao je u rezultatskoj dominaciji rukometašica Dalmatinke. Ne velika ali stalna prednost bila je na strani učenica trenera Ivana Jerkovića. U 1. minuti Ema Barbir donijela je prvo vodstvo gošćama, a odlazak na veliki odmor s dva pogotka prednosti osigurala je Renata Kežić Vladimir (13:15). Najveću prednost naše rukometašice imale su u 22. minuti kada je na semaforu svijetlilo 10:14, inače do tada kretanje rezultata „skidamo“ sa semafora 5:5 (12. min), 6:8 (15. min), 8:10 (18. min). U prvih 30 minuta Renata Kežić Vladimir predvodila je napad gošći sa 6 pogodaka, na drugoj strani Ana Maria Gavrić najubojitija sa 8 pogodaka.

Dobri temelji postavljeni u prvom poluvremenu bili su naznaka onog viđenog u nastavku. Obrana je postala čvrsta, neprobojna (3-2-1), u slučaju prolaza domaćih igračica sve je rješavala kapetanica Vlatka Jelčić. Kada su Dalmatinke u 46. minuti otišle na +5 (18:23) pomalo su se već spremali bodovi u autobus za Ploče. Posljednja četvrtina odrađena je pametno, Ema Barbir u 53. minuti donosi +6 (19:25), a u završne dvije minute Rena (2) i Mara postavljaju točku na „i“ za konačnih 21:28. Kako dobro su igrale obranu u nastavku kazuje podatak da su primile samo 8 pogodaka. Neizostavna pobjednička pjesma orit će se zasluženo na povratku kući, put dug i dalek ali s pobjedom će to proletjeti.


– Bilo je tvrdo i čvrsto, dosta isključenja, odlična obrana u prvih 15 minuta nastavka odvela nas je na +5 i tu je bio početak našeg zasluženog slavlja. Svaka čast djevojkama, još jedanput su pokazale karakter, vrijedna, vrijedna pobjeda – prvi su dojmovi zadovoljnog trenera Jerkovića po završetku susreta.

 

14. KOLO 1. HRL (Ž): ZRINSKI – DALMATINKA 21:28 (13:15)
Dvorana Graditeljske škole Čakovec. Gledatelja 200. Suci: Dalibor Feletar (Bjelovar) i Igor Rendulić (Kutina). Nadzornik: Mensur Seferović (Zagreb).

ZRINSKI: Marta Kozjak (7), Anja Žvorc (3); Lara Pavlović, Klara Balić, Ana Maria Gavrić 9(6), Dora Pajić 2, Lea Vukojević 4 (1), Melani Balić, Ira Resman 2, Ena Car 4, Lana Blagus, Viktorija Šestak, Sara Senčar, Tatjana Androić. TRENER: Goran Mrđen

DALMATINKA: Andrijana Vlatka Jelčić (7), Petra Sršen; Antonija Rotim, Lana Jarak 5, Renata Kežić Vladimir 10 (3), Anđela Sušak, Anđela Zelić, Ema Barbir 5, Magdalena Žderić 3, Marija Radoš 4, Josipa Oršulić, Matea Krilić, Iva Žderić, Anamarija Nikolac, Andrea Klarić 1. TRENER: Ivan Jerković

SEDMERCI: Zrinski 7/7, Dalmatinka 3/4.
ISKLJUČENJA: Zrinski 12minuta (Gavrić, Pajić, Vukojević M. Balić, Resman, Šestar), Dalmatinka 10 minuta (Zelić 2+2, M. Žderić 2+2, Klarić).
IGRAČICA UTAKMICE: Renata Kežić Vladimir

Tekst i foto: Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci