Sport

VELIKA POBJEDA DALMATINKE! Pala Murvica u gostima!

Dalmatinke se pjevajući vraćaju s gostovanja u Crikvenici. Rezultatom 32:31 slavile su Pločanke protiv domaće Murvice i osvojile velike bodove, bodove naznake ostanka među prvoligašicama.

Ovom pobjedom učenice trenera Jerkovića poslale su sastav Murvice u neizvjesnost, a sebi osigurali mirniji nastup u subotu protiv Sesveta u Pločama. Sada su Pločanke na učinku od 18 bodova, odmakle su se od Murvice i Sesveta, ovu i prethodnu pobjedu protiv Splita 2010 vrijedilo bi kapitalizirati za tri dana. Posebno što su Sesvete nakon Osijeka svladale još jednog favorita Bjelovar.


Teško, tvrdo nadmetanje, prema očekivanju, odvijalo se na parketu dvorane u Crikvenici. Brojni preokreti tijekom cijelog susreta, na veliki odmor domaće su otišle s minimalnom prednošću, bilo je 17:16. U nastavak su naše djevojke ušle odlučnije, preuzele vodstvo, izdržale sve napade domaćina i na kraju zasluženo slavile.

Pobjeda je ovo zajedništva, odlučnosti i velikog pločanskog srca. Svaka čast djevojkama, a u odličnom kolektivnom izdanju osjetila je prisutnost Renate Vladimir, koja inače iz opravdanih razloga nije išla na većinu gostovanja.

Zapjevajte i proslavite ovu veliku pobjedu na putu kući, od sutra sve se usmjerava prema suboti i Sesvetama. Kvalifikacije još nisu gotove. (jv)