Sport

Vejić za Index: Priča se svašta o odlasku Dambrauskasa. Ta odluka je pogrešna i čudna

HAJDUK je remizirao s Istrom, kolo prije toga pobijedio Rijeku, a prije tjedan dana remizirao je sa Šibenikom, što se kao i rezultat protiv Puležana također može smatrati kiksom. Remi na Šubićevcu bio je posljednja utakmica Valdasa Dambrauskasa koji je nakon nje dobio otkaz, a s obzirom na to da se protiv Istre ozlijedilo više prvotimaca, u slučaju splitskog kluba definitivno se može govoriti o mini-krizi.

Na klupi je trenutno donedavni Dambrauskasov pomoćnik Mislav Karoglan, ali još nije poznato radi li se o trajnom ili privremenom rješenju. Za Index je aktualnosti vezane uz Hajduk prokomentirao Hrvoje Vejić, bivši igrač kluba s preko 200 nastupa za Bijele i član šampionskih momčadi iz 2004. i 2005. godine te jedan od posljednjih Hajdukovih stopera koji su u periodu igranja za Bijele izborili status reprezentativca.

Kako ste vidjeli Hajduk protiv Istre?

Moramo reći da nije bilo dobro, odnosno da je bilo dosta loše. Hajduk nije uspio nametnuti kontinuirani napad. Istra je dosta dobro kontrolirala igru i držala nas daleko od gola, sve skupa iz Hajdukovog kuta to nije izgledalo najbolje.


Što je problem Hajduka? Neki govore o psihološkom padu.

Ne znam točno kakva je situacija na treninzima, ali sigurno da atmosfera nije dobra i to se odražava na psihičko stanje igrača, meni ekipa Hajduka ne izgleda kao trkački moćna. Možda je glavni problem i taj aspekt, teško je reći.

U kuloarima je dosta priča i glasina o tome što se točno dogodilo, zašto je točno Valdas Dambrauskas otišao, priča se da puno toga unutar svlačionice škripi, ali to je sve “rekla-kazala”, najveći problem je očigledno taj što igramo loše.

Što mislite o odluci Uprave da se Dambrauskasu uruči otkaz?

Po meni je pogrešna, bez obzira na to radi li se o njemu ili nekom drugom treneru. Navodno se odlučilo i tvrdi se da se radi na kontinuitetu, da će biti drugačije nego do sada. S obzirom na to, odluka je čudna.

Koji je pravi razlog odluke ne znam. Ako nije bilo baš nikakve opcije da ostane i ako je trener izgubio sve konce svlačionice, onda je mogu razumjeti, ali ja je smatram pogrešnom. Iako, ako ćemo biti skroz objektivni, Hajduk već od priprema izgleda loše.

Trenutno je na klupi Mislav Karoglan, vidite li ga kao dugoročno rješenje?

Meni se Karoglan u prvim istupima i izjavama svidio. Teško je o njemu kao treneru suditi nakon dvije utakmice. Bio je pomoćnik Dambrauskasu i sudjelovao je u njegovom radu. Sigurno ima talenta i vjerujem da ćemo ga gledati u tom poslu, ali hoće li mu Hajduk dati povjerenje ne mogu prognozirati.

Smatram da Karoglan treba ostati sve dok Hajduku ne postane dostupno neko jako trenersko ime, netko tko bi s autoritetom ušetao u tu svlačionicu i pokušao posložiti stvari.

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci