Sport

UZ PRAVU IGRU DO ŽELJENOG REZULTATA: Dalmatinke sutra u Trogiru

U ne baš bajnom zdravstvenom stanju Dalmatinke očekuju susret 5.kola i gostovanje kod Trogira 58.

Ema Barbir je osjetila koljeno, mlada golmanica Karla Jerković out će biti cijelu sezonu, otišli su joj križni ligamenti koljena. Marija Marić i Ena Tolj imaju manje zdravstvene probleme, uz to su Josipa Oršulić i Iva Bule bile na reprezentativnom okupljanju, a Iva Žderić i Anđela Zelić odsutne iz poslovnih razloga, pa se treniralo kako se moglo i umjelo.

Srijeda (sutra) u Trogiru, u subotu na ušće Neretve stiže Dugo Selo 55, ubrzani ritam igranja nije došao Pločankama u pogodnom trenutku. Međutim, nema tu plakanja, trener Ivan Jerković smireno najavljuje:


– Sada razmišljamo samo o Trogiru, mlada su, brza i poletna ekipa. Dobro su namučili Dugo Selo 55, pa i nas čeka teško, neugodno gostovanje. Igrali smo protiv njih prije početka prvenstva na turniru u Sinju i dobili smo na sedmerce. Ovo je nešto potpuno drugo, igra se za bodove, domaćin će imati podršku navijača, a na nama je pružiti maksimum u oba pravca, uz koncentraciju od početka do kraja. Ako budemo pravi, odigramo čvrsto i odlučno, možemo do željenog rezultata.

Nakon pobjede u prvom dalmatinskom derbiju protiv Splita 2010 u Pločama, sa zanimanjem navijači Dalmatinke očekuju kako će završiti drugi, ovoga puta na strani. Susret se igra u SD Vinko Kandija Trogir s početkom u 19,30 sati.

RASPORED 5.KOLA 1 HRL (Ž) – srijeda, 13.listopada: Lokomotiva – Trešnjevka, Sesvete – Zrinski, Bjelovar – Koka, Split 2010 – Zelina, Osijek – Podravka Vegeta, Trogir 58 – Dalmatinka, Dugo Selo 55 – Umag. (jv)