Sport

Uvjerljiva pobjeda Jadrana nad gostima iz Zagreba

Jadran LP –  Trnje 6:2(3:1)

Ploče – Gradski stadion Jadranovo Gledatelja – 580  Sudac: Ivan Šantić(Kastav). Pomoćnici: Ivan Jakičić(Poreč) i Marko Balen(Rijeka). Četvrti sudac: Matej Čulina(Pridraga). Delegat: Marko Žubrinić(Otočac). Kontrolor suđenja: Vlado Svilokos(Sisak).

Strijelci:  1:0 M.Marić(11), 2:0 N.Marić(16), 3:0 Malek(26), 3:1 Došen(35), 3:2 Jabita Basit Akinola(69), 4:2 N.Marić(80), 5:2 N.Marić((4), 6:2 Žderić(90).


Jadran LP: Margan, Manenica(od 85.Dulaj), Rodin, Raič, I.Čepo, N.Marić, M.Marić, Petrović(od 57.Perić), N.Čepo(od 74.Glavina), Malek(od 57.Bošnjak), Kordić(od 85.Žderić). Trener – Mišo Krstičević

Trnje: Cestarić, Braun, Brkić(od 60.Banić), Prpić, Beloša(od 41.Jabita Basit Akinola), Ribić, Dobrilović, Ostojić(od 41.Markanović), Radujković, Došen(od 85. Bužanić). Trener – Danijel Pranjić  .

Najbolji igrač: Nikola Marić

Pred velikim brojem gledatelja Pločani su uvjerljivo pobijedili momčad Trnja koja se pokazala kao jedna solidna cijelina. Od prvog minuta plavi sa ušća Neretve udarili su visoki presing prema gostima te u 5. 7. i 8.minuti pokušava Nikola Marić najbolji pojedinac susreta ali se rezultat ne mijenja. U 11.minuti na ubačenu loptu sa desne strane od Kordića najbolje se snašao Mirko Marić i loptu pospremio glavom za vodstvo plavih. Samo 5.minuta kasnije na semaforu je 2:0,. Na duboko ubačenu loptu Rodina  u 16.minuti na protivnički dio terena najbolje se snalazi Nikola Marić i posprema loptu iz vratara gostiju  U 19.minuti prvi pokušaj gostiju iz daljine ali na mjestu je bio vratar Margan. Što nije pošlo za nogom gostima kaznio je Malek u 26.minuti te povečao vodstvo na 3:0, Gosti se ne predaju te u 35.minuti Fran Došen smanjuje vodstvo domaćih. Drugi dio donio je bolju igru momčadi iz Trnja te su više u prilikama od kojih su jednu realizirali u 69.minuti kada Jabita Basit Akinola pogađa i daje nadu gostima da možda iznenade do kraja utakmice. Ipak u posljednjih 10.minuta susreta padom koncentracije gostiju nogometaši lidera postižu tri pogodka, najprije Nikola Marić u 80. za 4:2, zatim isti igrač u 84. za 5:2, a točku na “i” je stavio mladi Duje Žderić pogodkom u 90.minuti za konačan rezultat 6:2.

Piše: Branko Kulidžan

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci