Sport

Utrka štafeta: Opet zlato otišlo u Neretvu

SU Neretva Run by Tonći Vlašić / dubrovacki.hr

Opet je u Gružu najbolja štafeta iz Doline Neretve. Prošle godine je slavila štafeta Nema predaje, a ove godine štafeta SU Neretva Run. Nitko iz prošlogodišnje pobjedničke štafete nije bio u sastavu ovogodišnje najbolje štafete, a ove godine su do zlata stigli Emil Tomašević, Stipe Pijević, Antonia Cvitković i Martina Kozina. Potonja je bila najbrža pojedinačno, dok je najbrže svoja dva kilometra u konkurenciji natjecatelja istrčao Enis Hrustić, član štafeta IMP powered by Škola trčanja.

Nastupilo je ukupno petnaest štafeta, pet više nego prošle godine kada je održana prva utrka. SU Neretva Run je 4 puta 2 kilometra istrčala za 30 minuta i 44 sekunde. Srebro je pripalo štafeti Brzi i žestoki No4 s vremenom 33 minute i 35 sekundi (Made Žeravica. Ružica Lesjak, Ivo Dadić i Luka Čupić), a bronca štafeti Batmans vsp catwomens s vremenom 35 minuta i 19 sekundi (Ana Perović Alamat, Monika Jukić, Marijo Anđelić i Ivan Šutalo).

Drugu utrku štafeta, koja se održava u sklopu Zimskog festivala Dubrovnik, organizirali su Grad Dubrovnik i Atletski klub Dubrovnik u suradnji s Dubrovnik Run-om.


Tekst i foto: Tonći Vlašić / dubrovacki.hr