Sport

USPJEŠNA PRVA PROVJERA: Jadran LP pobjedom 3:0 u Ljubuškom odradio prvu provjeru

Nakon desetak dana priprema pločanski trećeligaš je odradio prvu provjeru, uspješno. Pobjedom 3:0 (1:0) zaključili su gostovanje u Ljubuškom kod istoimenog BiH drugoligaša.

U obostrano otvorenom nadmetanju Jadranaši su bili konkretniji u napadačkom dijelu igre i prema prikazanom zaslužili pobjedu. Imali su Pločani još podosta pravih prigoda, ali popustila je koncentraciji u odlučujućim trenucima. Domaćini su također stvorili nekoliko šansi, ali znatno manje od plavih s ušća Neretve.

Strijelci za momčad trenera Marina Oršulića bili su Marko Musulin (38), 18-godišnji junior Ante Ostojić (59) i Stanko Antunović (86).


Susret u Ljubuškom započeli su: Topić, Krešić, I. Marić, Krstičević, Kordić, M. Marić, Nikolac, Theodosiou, Romić, Musulin i Kalfić, a još su igrali Radonić, Štrbić, Ostojić, Herceg, Pijević, Raguž, Žderić i Antunović.

Ivan Raič je izostao zbog lakše ozljede, a Dino Primorac zbog obveza na poslu. Nastupio je Ivor Krešić koji trenira već nekoliko dana s Jadranašima, navjerojatnije će ostati dio plave svlačionice. Proljetni dio sezone proveo je u Zrinjskom, prošlu jesen je odradio u Pločama.

Drugu provjeru plavi će imati 31.srpnja (subota) na Jadranovu protiv juniora Hajduka.

Jurica Vukojević