Sport

Uspjeh karataša Porto Tolera na Prvenstvu Hrvatske!

karate klub porto tolero na prvenstvu hrvatske 2015

Na državnom prvenstvu održanom u Jastrebarskom karate klub Porto Tolero je nastupio s troje natjecatelja, koji su nastupili u svom učeničkom uzrastu te u uzrasno starijim, mlađe kadetskim kategorijama.
Najveći uspjeh postigla je Anamaria Maršić, koja je u obje kategorije izborila finale. Prvog dana natjecanja u kategoriji učenica -40 kg nakon dobivene tri borbe gubi rezultatom 3:1 te osvjaja svoju prvu državnu medalju – 2 mjesto. U kategoriji mlađih kadetkinja -40 kg s istom curom iz finala učeničke kategorije, radi polufinale te je dobrom taktikom izborila rezultat 0:0 te nakon izglašavanja sudaca izalazi kao pobjednica. U finalu pobjeđuje svoju protivnicu rezultatom 4:3 i osvaja naslov prvakinje Hrvatske.
Jedini naš muški natjecatelj Frano Dropuljić u kategoriji učenici -42 kg, s dobivene 4 borbe i jednim porazom osvaja brončano odličje.
Lina Šutić ovaj put nije uspjela osvojiti medalju iako joj je finale kategorije mlađe kadetkinje -40 kg umaklo za “dlaku”, a jednako i u borbi za 3 mjesto. Više sreće drugi put.

S ove tri državne medalje karate klub Porto Tolero, koji djeluje u oviru Hrvatskog karate saveza od 2010. godine, osvojio je ukupno 7 državnih medalja, od čega tri zlatne, jednu srebrnu i tri brončane medalje, a od međunarodnih uspjeha 3. mjesto sa svjetskog kupa i 2. mjesto na prvenstvu Balkana.

Pogledajte slike s natjecanja: