Sport

Uskršnji turnir u stolnom tenisu: Dva zlata Pensi, medalje i članovima STK Ploče

U organizaciji STK Ploče jučer je u maloj dvorani Doma športova održan tradicionalni 5. Uskršnji turnir u stolnom tenisu. Nastupilo je 37 igrača iz Ploča, Čitluka, Baške Vode, Neuma, Grude, Trogira, Vela Luke i Metkovića. Bio je ovo dosad najjači turnir u Pločama i zaista se igrao vrhunski stolni tenis.

Turnir se igrao u pojedinačnoj i u konkurenciji parova. U pojedinačnoj konkurenciji najbolji su bili:

1. Ignacijo Pensa (Kaštela)
2. Mario Prusina (STK Brotnjo Čitluk)
3. Vlaho Car i Jurica Prpić (STK Konavljanin)


U velikom finalu Pensa je nadigrao Prusinu i zasluženo osvojio prvo mjesto. Publika je uživala u sjajnim potezima mladog Pense koji je još jednom potvrdio da je jedan od najboljih mladih igrača stolnog tenisa u Dalmaciji pa i šire. Iskusni Prusina pokušao je pružiti otpor, ali jednostavno nije pronašao način kako zaustaviti odličnog Pensu.

Nakon pojedinačnih mečeva uslijedio je turnir u parovima gdje se odmah igralo na ispadanje. Najbolji u parovima bili su:
1. Ignacijo Pensa i Nikola Prusina
2. Vlaho Car i Jurica Prpić
3. Joze Rakušić i Nikola Vlahović, Mario Prusina i Robert Vučić

Finale parova također je ponudilo odličan stolni tenis. Mladi dvojac Pensa – Prusina bio je bolji od iskusnog para Car – Prpić. Brončanom medaljom su se u konkurenciji parova okitili i članovi STK Ploče Joze Rakušić i Nikola Vlahović. U sjajnoj igri parova pobijedili su prekaljeni dvojac iz Baške Vode Dragišu i Nikšu Jurišića 3:1 i tako napravili jedno od najvećih iznenađenja turnira.

Nakon svih odigranih mečeva i dodijele nagrada druženje se nastavilo uz večeru. Predsjednik STK Ploče Zoran Šutić poslije turnira je rekao: „Veliko hvala svima koji su podržali ovaj turnir. Hvala Gradu Ploče što nam je dao malu dvoranu na korištenje, također veliko hvala i tvrtki C-Company koja nam je dala kamion za transport stolova i ostale opreme. Turnir je bio jako dobar i zanimljiv i zaista je bilo odličnog stolnog tenisa. Hvala svakom pojedincu koji je došao i podržao ovaj turnir, kako onima koji su nosili opremu i slagali stolove, tako i onima koji su pomogli oko hrane i pića u dvorani. S ovim turnirom ljestvica je podignuta visoko i vjerujemo da će turnir dogodine biti još jači. Čestitke osvajačima pehara i medalja, a posebne čestitke mladom Pensi na vrhunskoj igri. Također, čestitke idu i na račun dvojca iz STK Ploče Vlahovića i Rakušića“, rekao je Šutić.

U pojedinačnoj konkurenciji iz STK Ploče grupu su prošli: Orlando Glamuzina, Joze Rakušić, Nikola Vlahović, Zoran Šutić, Duško Nikolac i Karlo Gašić. Među osam uspio se plasirati Zoran Šutić.