Sport

Uskoro kreću pripreme Hrvatske za Europsko prvenstvo

11. lipnja će utakmicom između Italije i Turske u Rimu započeti Europsko nogometno prvenstvo. Ono, kao što znamo, nosi svoje službeno ime “Euro 2020” jer je zbog koronavirusa odgođeno za ovu godinu, a čini se kako će ovaj puta sve biti u redu i odigrano bez nekih većih poteškoća.

Budući da je ostalo poprilično malo vremena do starta najjačeg europskog nogometnog natjecanja, reprezentacije će uskoro krenuti sa svojim pripremama. Među njima je, naravno, i Hrvatska koja ima zakazane dvije prijateljske utakmice pred samo natjecanje i bit će zanimljivo vidjeti kako izgledaju neki od Dalićevih odabranika.

Dalić objavio popis od 26 igrača


Izbornik Zlatko Dalić odabrao je 26 imena koje će povesti s reprezentacijom na Europsko prvenstvo kako bi branili boje svjetskog viceprvaka, a što oni mogu i koliko će biti uigrani zajedno ostaje nam vidjeti baš u pripremnim utakmicama. Uz neka zanimljiva imena na tom širokom popisu, vrijedi napomenuti i da se Dalić odlučio pozvati Vedrana Ćorluku kao svog novog pomoćnika, budući da je s te pozicije otišao Ivica Olić koji je sada trener moskovskog CSKA.

Protivnici u pripremama Armenija i Belgija

Hrvatska je za svoje protivnike u pripremama odabrala dvije dosta različite reprezentacije, a riječ je o Armeniji i Belgiji. Prvi će susret biti odigran 1. lipnja i bit će protiv Armenije, a zatim na red dolazi Belgija, pet dana kasnije. I dok Armenija ne slovi za jednu od najjačih reprezentacija svijeta, Belgija upravo to i jest ako gledamo FIFA-inu ljestvicu reprezentacija.

Možemo reći kako će Belgija biti odlična priprema za prvenstvo jer teško je naći jaču reprezentaciju za test, a uz to, Belgija igra jednim stilom koji je vrlo sličan onome koji gaje Englezi, naši protivnici u skupini na Euru.

Tko nam prijeti na Euru?

Hrvatska se na Europskom prvenstvu nalazi u skupini s još tri reprezentacije, a to su Engleska, Škotska i Češka. Naš daleko najjači protivnik će tako biti Engleska, a možemo reći da se s tom reprezentacijom posljednjih godina stvorilo i pravo malo sportsko rivalstvo. Engleska je prema kladionici 22Bet ujedno i glavni favorit za osvajanje Europskog prvenstva. Razlog tomu je vjerojatno činjenica da će Englezi gotovo sve svoje utakmice igrati na Wembleyu pa se mogu osjećati kao domaćini. Londonski će stadion tako za njih biti mjesto odigravanja sve tri njihove utakmice u grupnoj fazi, utakmice osmine finala, polufinala i finala, ako Englezi izbore sve te nastupe.

Prema očekivanja stručnjaka, Hrvatska će se za drugo mjesto skupine boriti protiv uvijek neugodne Škotske i Češke, a hoće li netko uspjeti ugroziti Engleze u skupini, ostaje nam vidjeti.

Očekivanja

Možemo reći da hrvatski navijači imaju podijeljena razmišljanja o tome kako će Hrvatska odigrati na Europskom prvenstvu. Iako uvijek postoje oni optimisti koji naše dečke vide na nekoj od visokih pozicija, realnost je da reprezentacija već dulje vrijeme ne igra dobro i na razini na kojoj smo svi očekivali.

Međutim, oni koji vole sportsko klađenje i redovno prate reprezentaciju reći će da su Vatreni i dalje u jednom užem krugu favorita, a nadamo se da su njihove procjene točne i da bi mogli imati još jednom ispisati povijest hrvatskog nogometa.

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci