Sport

USKOK TESTIRA JADRANAŠE NAKON GUBITKA DERBIJA: Sutra u 15 svi na Jadranovo!

Unatoč domaćem porazu u neretvanskom, susjedskom derbiju Jadranaši su zadržali lidersku poziciju na trećeligaškom jugu. Bodovno su ih stigli Vitezovi iz Posedarja, a Pločani imaju bolju gol razliku.

Prošlo je godinu dana od zadnjeg domaćeg poraza, Neretva je odnijela puni plijen s ušća Neretve, međutim nije to značajnije uzdrmalo redove plavih. I porazi su sastavni dio natjecanja, još dosta je susreta i bodova u igri.

– Čestitam još jedanput Neretvi na pobjedi, oni su ostvarili željeno čvrstom i odlučnom igrom. Iako nismo bili pravi krivicu za poraz preuzimam na sebe. Trebao sam neke stvari postaviti drugačije, ali idemo dalje. I meni je ovo kao treneru prvi domaći poraz. Rekao sam momcima da nema vraćanja unatrag, možda smo zaslužili i bod, ali ništa to bitnije ne mijenja. Pred nama je niz novih izazova i treba se koncentrirati na ono što slijedi – govori trener Jadranaša Marin Oršulić.


Priliku za popravni Pločani će imati već u srijedu, na Jadranovo stiže kliški Uskok. Uvijek neugodni gost na ušću Neretve. U domaćem sastavu neće biti Martina Musulina zbog kartona, te Anđela Kordića, koji se ozlijedio u završnici nadmetanja s Neretvom. U pitanju je skočni zglob, pa bi vjerojatno mogao izostati i na sljedećem gostovanju u Zadru.

– Uskok je tvrda, čvrsta momčad, s nekoliko zaista kvalitetnih pojedinaca. Dobro su posloženi, a kao što se i do sada pokazalo liga je poprilično izjednačena, nema sigurnih pobjeda i bodova. Novo je iskušenje pred nama, psihološki zahtjevnije nakon poraza u subotu. Vjerujem u momke, dobro ćemo analizirati goste iz Klisa, pa maksimalnim angažmanom i koncentracijom idemo po pobjedu. Imamo zamjene za Martina i Kordu, nema kod mene sigurnih u početnoj postavi, svi koji budu igrali, uvjeren sam, dat će sve od sebe – najavljuje trener Pločana.

Susret pločanskih gusara i kliških uskoka, 12.kolo, sudit će Mirko Odrljin, pomagat će mu Ante Pavlinović i Miho Trković. Četvrti sudac je Teo Pavić, a delegat Neven Lelas. Početak susreta u 15 sati.

RASPORED 12.KOLA 3 HNL-JUG (srijeda, 27.listopada, 15 sati): Jadran LP – Uskok, Neretva – HV Posedarje, Hrvace – Neretvanac, Sloga – Split, Vodice – Zmaj (M), Zagora – Urania, GOŠK Dubrovnik 1919- Junak, Primorac (B) – Kamen, OSK – Zadar. (jv)