Sport

URANIA JE PRVA OD TRI ISPITA U OSAM DANA: Jadranaši europskim tempom potvrditi naslov jesenskog prvaka

Dva su kola do kraja jesenske polusezone na trećeligaškom jugu. Lideri iz Ploča, jadranaši, imaju dodatak. Pred njima su tri susreta prije odlaska na zimski odmor, valja im odraditi i dva puta odgođeno nadmetanje s Kamenom.

Dakle, u sljedećih osam dana Pločani će euroligaškim tempom odmjeriti snage s Uranijom (nedjelja, 16.kolo), Kamenom (srijeda 14.kolo) i Neretvancom (nedjelja, 17.kolo).

Zanimljiv raspored i suparnici. Naime, s Uranijom prošle sezone plavi s ušća Neretve izgubili su oba susreta. Urania je jedina s Jadranova odnijela puni plijen. Od Kamena su Pločani izgubili u Ivanbegovini, a u Pločama je bilo 1:1. Protiv Neretvanca u Opuzenu bilo je 0:0, u Pločama 1:0 za jadranaše, međutim u uzbudljivoj završnici pehar namijenjen prvaku otišao je na Podvornicu.


Što će Pločanima donijeti nadmetanja, u kratkom vremenu, s ovim suparnicima saznat ćemo vrlo brzo. U svakom slučaju o ishodima ovih susreta ovisi konačni plasman plavih iz Ploča na kraju prvog dijela natjecanja u 3 HNL – jug. Jadranaši će biti domaćini Uraniji i Kamenu, u goste će Neretvancu.

Jadranovo će u nedjelju biti, nakon što je danima bilo pod vodom, spremno za odigravanje susreta s Uranijom. Početak susreta u 13,30 sati, jedini susret 16.kola koji se igra u nedjelju.

Neuobičajeno za Ploče, ali sve je diktiralo stanje s terenom, željelo se imati dan više za potpunu pripremu travnjaka za normalno odvijanje susreta. Rezervni je onaj Iza Vage u Metkoviću, isto vrijedi za srijedu i odgođeni susret s Kamenom.

Jadran LP je prvi s 30 bodova i utakmicom manje, Urania je posljednja s osam bodova. Po tom pokazatelju Pločani su apsolutni favoriti, međutim nakon prošlosezonskog iskustva pušu i na hladno.

Momčad iz Baške Vode, dojma smo, pomalo se diže, ali sve akcije na strani su domaćina. Naravno, uz ozbiljan i krajnje angažiran pristup.

Zbog žutih kartona trener Marin Oršulić ne može računati na Antonija Raguža i Giorgosa Theodosioua, te ozljeđenog Anđela Kordića. Alternativna rješenja su spremna, treniralo se i pripremalo na pomoćnom igralištu s umjetnom travom.

Ovoga trenutka sve misli su usmjerene nadmetanju s Uranijom, kako ističu u plavoj svlačionici, idemo korak po korak. Prvi bi trebao biti potvrda vrijednog boda iz Sinja, a onda priprema za Kamen.

Susret Jadran LP – Urania sudi Mateo Erceg s pomoćnicima Josipom Katušom i Petrom Mijićem, četvrti sudac je Ivan Vukančić, a sve će nadgledati Anita Nenada. (jv)